MENI
Filip Jenić Veliko finale Rotaks Sarno oktobar 2019

Muke i pouke tokom kvalifikacionih trka na Velikom Rotaks...

Filip Jenić 15. u Velikom finalu svetskog Rotaks prvenstva

Filip Jenić 237 Veliko finale Rotaks Sarno oktobar 2019 a

25. 10. 2019. Comments (0) Views: 1089 Karting

Filip Jenić u triler završnici domogao se finala Rotaks prvenstva

Veliko finale Rotaks svetskog prevenstva koje se održava na stazi Sarno u Italiji obiluje nesvakidašnjim iznenađenjima, obrtima sa elementima trilera. Našem Filipu Jeniću tako je bilo tokom petog dana takmičenja, kada je bilo biti ili ne biti učesnik finalne trke. Od zagrevanja kako bi se preveo warm-up, preko prefinalne trke, crvene zastave, ogromnog broja kaznenih poena, takoreći završetka takmičenja, do odluke da je ipak 25. od 36 vozača koliko će ih sutra voziti finalnu trku.

Veliko Rotaks finale Sarno Italija Filip i Voja Jenić i Branislav i Nemanja Jovanović

Veliko Rotaks finale Sarno Italija Filip i Voja Jenić i Branislav i Nemanja Jovanović

– Današnji dan je bio upedljivo najluđi, osećanja su mi pomešana mnogo toga se izdešavalo u nekoliko sati. Peti takmičarski dan je počeo perfektno završivši sam drugi na warm upu,odnosno bio vodeći do poslednjeg minuta. Imao sam prefinale koje sam startovao sa šeste pozicije. Iako sam startovao sa spoljne strane uspeo sam da se domognem petog mesta, ali je u drugoj krivini vozač sa oko 10. mesta jako kasno kočio i skucao se pravo u mene udarivši me u ruku i preletevši me!! Par krivina kasnije sam osetio ogroman nedostatak gripa, pa sam pomislio da imam problem sa točkovima. Na kraju signalizirana je crvena zastava i mislio sam da je to pravi trenutak da dođem malo k sebi. Ali kada sam stao video sam da se nešto dimi, ustvari u incidentu mi je spao hladnjak. Pitao sam ljude iz Rotaksa da vratim hladnjak i da nastavim trku, ali mi nije dozvoljeno tako da je šestorici vozača i meni upisano kao da nismo počeli trku, što je jako loše jer se dobija 73 negativna poena – objašnjava Jenić.

Šok za sve, a najviše za Filipa, koji je tuđom greškom i odlukom organizatora, praktično izgubio šanse za finalni okršaj. Najbolji način da se skrenu misli je, raditi nešto drugo što jednako voli – fudbal.

Filip Jenić 237 Veliko finale Rotaks Sarno oktobar 2019 c

Filip Jenić 237 Veliko finale Rotaks Sarno oktobar 2019 c

– Odluka organizatora me je potpuno izbacila iz trke za finale. Bio sam jako potišten i nije mi bilo ni dočega, posle jedno dva sata razmišljanja o tome šta je moglo da se desi da sam ušao u finale, otišao sam malo da se provetrim i igram fudbal sa društvom. Kad odjednom prilazi mi vozač sa kojim sam imao sudar, usput on mi je jako dobar prijatelj, koji je kao i ja dobio 73 negativna poena i rekao mi je da nam je moguć ulazak u finale. On pošto kao ni ja nije otišao na sastanak junior vozača, otišao je na sastanak starijih vozača i pitao da li je došlo do neke greške pošto je 73 poena preterano puno! Na kraju su mu rekli da je on ipak najverovatnije u finalu što bi značilo da sam i ja u njemu! Otišli smo do stjuarta i pitali da li smo se kvalifikovali za finale i rekli su nam da novi ažurirani rezultati stizu za 5-10 minuta. Sačekali smo jedno 7 minuta, ali smo izgubili strpljenje pošto smo videli da sređuju neke rezultate, ušli smo da vidimo šta se dešava kad ono uđosmo obojica u finale!!! Nismo mogli da verujemo! Kvalifikovao sam se kao 25. od 72 vozača, od kojih 36 prolazi u finale. Sutra je novi dan i nadam se da ću ući u prvih 10 i da im pokažem kako to Srbi rade – jasan je mlađani Filip Jenić.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *