MENI
Andrija Kostić Jeselo mart 2023

CEE u Italiji uvertira za CEZ i SSC

Nemanja Jovanović i Andrej Petrović CEZ i SSC Jesolo mart 2023 (sleva)

SRT-u dva podijuma u Jesolu

Andrej Petrović Jesolo CEZ i SSC mart 2023

13. 03. 2023. Comments (0) Views: 1050 Karting

Deset kartingaša iz Srbije u Italiji

Drugog vikenda marta na stazi Jesolo u Italiji održano je prvo ovosezonsko takmičenje koje je bodovano za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC) na kojem je učešće uzelo 10 takmičara u pet klasa sa licencama Sportskog auto karting saveza Srbije. Izuzetno veliki broj takmičara u svim raspisanim klasama iziskivao je od naših učesnika da pruže maksimum na stazi kako bi se domogli vrednih bodova u obe kategorije.

Tokom jednog vikenda takmičari su se pored navedenih kategorija borili i za bodove u nacionalnim šampionatima, ali je naše predstavnike isključivo zanimalo da se istaknu u nadmetanjima za CEZ i SSC. U mikro klasi za CEZ deseto mesto osvojio je Luka Radenković, a Staša Milosavljević je završila na 13. U mini klasi David Matlak je posle tri trke zauzeo 5. mesto, a Petra Milosavljević 10, kada su u pitanju bodovi za SSC David je prvi, a Petra treća.

Petra i Staša Milosavljević Jesolo CEZ i SSC mart 2023

Petra i Staša Milosavljević Jesolo CEZ i SSC mart 2023

Kada je junior klasa u pitanju zbog uloženih prigovora nema rezultata za CEZ, ali u SSC konkurenciji imali smo dva dečaka na pobedničkom podijumu. Uroša Bogdanića na poziciji dva, odnosno Nemanju Jovanovića na poziciji 3. Kod seniora Andrej Petrović je u CEZ-u završio na šestom, odnosno u SSC konkurenciji na drugom mestu. Nikola Tošić u DD2 klasi u CEZ konkurenciji osvojio je deveto, odnosno u SSC kategoriji drugo mesto.

Druga runda za CEZ i SSC biće organizovana u Beogradu 21. aprila, a u pitanju je dupla trka. Posle Italije moglo se čuti da će gotovo svi koji su vozili Jesolo doći na Ada Huju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *