MENI
Globare slobodni trening 3. april 2021

Više od 50 takmičara na subotnjim treninzima u Globarima

Divčibare za start hard enduro šampionata

Globare subota 3. april 2021 slobodni trening MX 65

4. 04. 2021. Comments (0) Views: 1054 Motociklizam, Motokros

Vremenski uslovi odložili Globare

Prva ovosezonska moto kros trka MS Srbije odložena je zbog vremenskih uslova i više sile. Pre početka zvaničnih treninga za premijernu trku šampionata, na stazi MK Gajić u Globarima, Vladimir Petrović direktor takmičenja pregledao je stazu i obavestio Sportsku komisuju da zbog kiše koja je padala tri dana, ne postoje uslovi da se isti održe.

Po 20. članu MX Pravilnika, Sportska komisija donosi odluku da se takmičenje odloži za dva sata, a da se pre isteka zadatog vremena, dozvoli takmičarima da u trajanju od 10 minuta probaju da voze, kako bi ustanovili da li su se stekli uslovi za nastavak takmičenja.

U 10.45 takmičari Tamaš Martonoši, Jovan Popović i Mark Česko izašli su na stazu i posle 10 minuta vratili se u boks. Posle razgovora sa vozačima direktor takmičenja doneo je odluku da se trka odloži zbog vremenskih uslova i više sile. Sportska komisija jednoglasno donosi odluku da se takmičenje odlaže zbog vremenskih uslova.

Valja naglasiti da je organizator uložio mnogo vremena, truda i sredstava u pripremenje staze za prvo trakmičnje sezone, što su i potvrdili takmičari u subotu posle prvog slobodnog treninga, ali protiv meteo uslova se ne može…

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *