MENI
Pernod Ricard 3

Kompanija Pernod Ricard deseti put obeležila „Dan odgovornosti“

Borković doživeo udes na reliju u Zagrebu

SAMNKU FLOYD NOVI SAD 1

21. 06. 2022. Comments (0) Views: 1124 Uncategorized

SAMNKU Floyd iz Novog Sada kao velika porodica

Jedna od glavnih podela sportova može biti na grupne i pojedinačne, a svi su pride članovi klubova. SAMNKU Floyd iz Novog Sada je klub koji je sinonim za jednu veliku porodicu koja okuplja pojedince, sa akcentom na mladima, koji se bave suvozemnim tehničkim sportom u narodu poznatijem kao karting. Isti je nastao 2018. godine, jer dvoje mališana Milica Vojvodić i Lazar Jocović tada nisu imali matični klub, a želeli da voze za klub iz Srpske Atine. Ostalo je istorija, koja traje i to više nego uspešno…

Vremenom se klub pojačao kartingašima i sada broji devet članova koji se takmiče u prvenstvu Srpskog sportskog karting saveza (SSKS). U prilog tvrdnji koliko su dobri i uspešni pored pojedinačnih rezultata, odlične plasmane beleže u kategoriji klubova. Unazad nekoliko godina sezonu završavaju sa titulom vicešampiona kada je u pitanju klupsko nadmetanje. Da su omiljeni u karting porodici govori i ovogodišnji trensfer jednog vozača iz Kragujevca koji se pridružio klubu iz Novog Sada. Valja istači da aktuelni klub šampion postoji znatno duže i da okuplja veći broj članova.

Karting porodica

Karting porodica

Iz takmičenja u takmičenje svojski se bore za svaki bod koji će njihovom klubu omogućiti da se domognu najblistavijeg odličja na kraju sezone. Od sedam raspisanih klasa u okviru prvenstva Srpskog sportskog karting saveza Floyd ima devet predstavnika u pet klasa.

Jovan Milovanović i Mihailo Sakić voze u klasi Bambini. Aleksa Maksić brani boje kluba u klasi Mini, a Lazar Jocović u klasi junior 125. Najbrojnije društvo je u klasi 6 koje predvodi Milica Vojvodić, a bespoštedno joj pomažu Relja Ljubobratović i Aleksa Marković. Željko Stjepanović i Aleksa Maksić nastupaju u klasi 7.

Do kraja aktuelne sezone ostalo su još dva dupla nadmetanja, a predstavnci Floyda ne gube nadu, šta više imaju dodatni motiv da odbrane vicešampionsku, odnosno probaju da osvoje titulu šampiona u kategoriji klubova. A, gde su mladi tu je i želja, mada istini za volju bez roditelja, čitaj čelnika kluba, ne bi ni bilo uslova za vrhunsko nadmetanje.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *