MENI

Duster Extreme: Luksuzna verzija ekskluzivnog dizajna

SAMNKU FLOYD NOVI SAD 1

SAMNKU Floyd iz Novog Sada kao velika porodica

Pernod Ricard 3

17. 06. 2022. Comments (0) Views: 374 Uncategorized

Kompanija Pernod Ricard deseti put obeležila „Dan odgovornosti“

„Priroda u gradu – kreirajmo male oaze za očuvanje pčelinjih zaednica“

Kompanija Pernod Ricard je deseti put, na globalnom nivou sprovela inicijativu „Dan odgovornosti“, kada se preko 18.500 zaposlenih širom sveta angažuje s ciljem podizanja svesti o neophodnosti očuvanja i obnove životne sredine i biodiverziteta, značaju održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Svi zaposleni u Pernod Ricardu iz regiona Balkana će posvetiti ovaj dan učestvovanju u aktivnostima vezano za očuvanje pčelinjih zajednica pod zajedničkim imenom „Bee Responsib’All“. U Srbiji će ova akcija biti sprovedena sa lokalnim partnerom EKONAUT.

„Dugi niz godina naša kompanija sprovodi različite društveno odgovorne aktivnosti u Srbiji, koje su u skladu sa mapom puta za održivost i odgovornost Pernod Ricard 2030 „Good Times from a Good Place“. Zaposleni u kompaniji angažuju se u aktivnostima koje su usmerene na poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Ove godine, želeli smo da skrenemo pažnju javnosti na značaj očuvanja i opstanka pčela i oprašivača. Svi zaposleni su učestvovali u formiranju vrta i staništa za solitarne pčele, kroz sadnju odabranih biljaka koje privlače oprašivače i postavljanjem hotela za pčele i druge insekte . Želimo da svojim delovanjem pošaljemo poruku o važnosti očuvanja životne sredine kako bismo generacijama koje dolaze ostavili bolji svet”, izjavio je Vladimir Pavlović, direktor za poslovni razvoj Pernod Ricard Srbija.

Pernod Ricard zaposlenici u akciji

Pernod Ricard zaposlenici u akciji

„U Srbiji postoji veliki broj vrsta solitarnih pčela koje ne žive u organizovanim društvima kao medonosne, već u šupljinama u zemlji i drveću, ili prave svoja gnezda od gline ili lišća. One su značajne, jer počinju oprašivanje na nižim temperaturama, pa su nezamenjljive za dobar prinos u voćnjacima naročito onih vrsta koje cvetaju rano posle prestanka poslednjih mrazeva. Uzgajanjem biljaka koje ih privlače, držanjem košnica na odgovoran način, obezbeđivanjem prostora za staništa oprašivača, postavkom hotela i pojilica za insekte, svako od nas može da doprinese i pomogne da se one prehrane i prezime, kako bi već na proleće ponovo nastavile sa najvažnijim poslom na planeti – oprašivanjem“, izjavila je Sabina Kerić, osnivač EKONAUT-a.

Kompanija Pernod Ricard će u okviru incijative „Dan odgovornosti” nastaviti da podstiče zaposlene da kroz konkretne projekte doprinose razvoju zajednica u kojima posluju.

O kompaniji Pernod Ricard
Pernod Ricard je svetski broj 2 u vinima i žestokim alkoholnim pićima sa konsolidovanom prodajom od 8,824 miliona evra u FG21. Grupa, koja poseduje 16 od “Top 100 Spirits Brands”, poseduje jedan od najprestižnijih i najsveobuhvatnijih portfolija u industriji, sa preko 240 vrhunskih brendova distribuiranih na više od 160 tržišta. Portfolio Pernod Ricarda uključuje Absolut votku, Ricard pastis, Ballantine’s, Chivas Regal, Royal Salute i The Glenlivet škotske viskije, irski viski Jameson, Martell konjak, Havana Club i Malibu rum, džin Beefeater, Mumm i Perrier-Jouet šampanjce, Jacob’s Creek, Campo Viejo, Mumm Sparkling i Kenwood vina. Strategija Pernod Ricarda se fokusira na ulaganje u dugoročni i održiv rast za sve interesne strane, ostajući verni svojim osnovnim vrednostima: preduzetnički duh, međusobno poverenje i jak osećaj etike. Decentralizovana organizacija Grupe ovlašćuje svojih 18.500 zaposlenih da budu istinski ambasadori na terenu i da svakodnevno sprovode viziju „Createurs de Convivialite“ („Kreatori druženja“). Pernod Ricard 2030 mapa puta održivosti i odgovornosti “Good Times from a Good Place” je integrisana u sve njene aktivnosti „od zrna do čaše“, a Pernod Ricard je prepoznat kao UN Global Compact LEAD učesnik. Pernod Ricard je svrstan na Euronext (Ticker: RI; ISIN kod: FR0000120693) i deo je indeksa CAC 40 i Eurostoxx 50.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *