MENI
Highlander 1

Osvežen izgled i pametna tehnologija

25. 07. 2022. Comments (0) Views: 352 Uncategorized

ASK Drajver dominirao na Bukulji

Četvrtog vikenda jula Auto sportski klub „SG rejsing tim“ iz Arenđelovca na padinama Bukulje organizovao je treće takmičenje u auto slalom disciplini koje je bodovano za šampionat Centralnoevropske zone (CEZ), nacionalni šampionat Srbije i Otvoreno prvenstvo Srbije, a sve pod pokroviteljstvom Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS). Dominacija ASK Drajver kluba iz Srpskog Miletića obeležila je nadmetanje.

Jednodnevno takmičenje obilovalo je uzbuđenjima na stazi, pre svega zahvaljujući više nego dobro raspoloženim akterima, koji su u senci stoletne šume tokom tri vožnje od starta do cilja protiv štoperice i veštačkih prepreka postavljenih od strane organizatora demonstrirali zavidni nivo tehnike upravljanja takmičarskim spravama. U zbiru plasmana u kategoriji klubova najupešniji su bili takmičari Auto sportskog kluba Drajver iz Srpskog Miletića, što znači da su i u plasmanu po klasama briljirali.

Uvodni deo dana pripao je tehničkom prijemu i verifikaciji takmičara, posle čega je pravo nastupa u devet raspisanih klasa ostvarilo 59 takmičara iz zemlje i inostranstva. Pravilnik takmičenja nalaže da svi takmičari odrade tri vožnje, ali se za ukupan plasman sabiraju vremena dve najbolje vožnje. Shodno tome prvo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Petru Studenu iz klaba ASK Drajver koji zahvaljujući zbiru dve vožnje osvojio prevo mesto, jer je u trećoj morao da odustane zbog tehničkih razloga, a kako kaže čelnik kluba imao je nameru da pomeri granicu, odnosno da vozi ispod 1.04. sekunde po vožnji. Zanimiljivo je naglasiti da Petar Studen više nego uspešno brani boje pomenutog kluba u drift disciplini, koja istini za volju nema dodirnih tačaka sa auto slalomom. Međutim, kada je neko nadaren za auto sport potpuno mu je svejedno, koja je od disciplina u pitanju, važno je ostvariti cilj, odnosno osvojiti prvo mesto. Drugu poziciju u generalnom plasmanu osvojio je Mladen Obućina član ASK Rabas rejisng tima iz Bajine Bašte koji je za vodećim kasnio nešto više do 4 deseta dela sekudne. Uspeh kluba iz Srpskog Miletića koji pride pored auto slaloma gaji i auto kros disciplinu upotpunio je osvajanjem trećeg mesta u generali Milen Simić koji je za drugoplasiranim „kasnio“ takođe nepunih 4 deseta dela sekunde.

Kada su u pitanju plasmani po klasama valja početi da uslovno rečeno sa najslabijom, odnosno klasom 1 gde su prva tri mesta osvojili predstavnici kluba iz Bačke u konkurenciji od sedam vozača. Prvo mesto priplao je Goranu Ratkoviću koji pored takmičarskog učešća, ima višegodišnji uspešan staž sportskog funkcionera iz Srpske Atine. Drugo mesto osvojio je Nenad Dragičević koji je za klupskim kolegom „kasnio“ 2 deseta dela sekunde, dok je treće mesto pripalo je Desimiru Borisavljeviću koji je bio nešto malo više sporiji. Kuriozitet čitavoj priči daje činjenca da su sva tri vozača ASK Drajver kluba vozila fijat seićento.

Autoslalom Bukulja jul 2022

Autoslalom Bukulja jul 2022

Klasu 2 obeležio je Dejan Kovačević, nije teško pogoditi da je vozio za Auto sportki klub Drarjver, dok je drugo mesto sa nešto više od 3 sekunde vremenskog zaostatka pripalo Željku Starčeviću članu ASU Zlatibor. Danko Janković član kluba organizatora SG rejisng tima osvojio je treće mesto u konkurenciji od osam vozača. Sva trojica prvoplasiranih u pomenutoj klasi vozili su sitroene, prvi i treći C2, a drugi je vozio sakso.

Zlatan Jovanović predstavnik kluba organizatora iz Aranđelovca bio je najbrži u klasi 3 za volanom ford fieste. Član kluba XM jeisng tima iz Beograda Milan Sadovski osvojio je drugo mesto u alfi romeo model mito. U vremešnom ford eskortu, ali očito dobro pripremljenom Predrag Belić domogao se trećeg mesta, za „promenu“ iz ASK Drajver tima.

Klasu 4 obeležio je pobednik u generalnom plasmanu Petra Studen, koji predvodio klupske kolege Nikolu Vetića i Marka Stankovića u majušnim automobilima proizvedenim na Apeninskom poluostrvu, koji su im omogućili velike sportske domete.

Klasa 5 bila je najbrojnija, čak 14 takmičara raspoloženih da se bore protiv štoperice od starta do cilja za tri stepenika na pobedničkom podijumu. Najbrži u zbiru vremena bio je Milen Simić, ispred strica Branislava Simića, i to za više od dve sekunde, što svakako nije malo ako su u obzir uzme dužina staze. Naravno bratanac i čiča voze za ASK Drajver opel korse. Treće mesto pripalo je Milošu Stevanoviću za volanom honde sivik koji vozi za klub podno Bukulje.

U klasi 6 od ukupno devet vozača najbrži je bio Mladen Obućna koji je podsećanja radi završio na drugom mestu u generalnom plasmanu. Nešto više od 5 sekundi bio je sporiji Aleksandra Mijailović iz ASK Centra Boban tima, ali mu je to bilo dovoljno da osvoji drugo mesto u fijat puntu. Živku Županu pripalo je treće mesto u opel korsi predstvniku AMSK WRR iz Čačka.

Predstavnik kluba domačina Aleksandar Tadić obeležio je klasu 7 osvajanjem prvog mesta u mini S kuperu. Drugo mesto pripalo je Ivanu Anđelkoviću članu kluba Fanatik koji je vozio fijat puno GT. Treće mesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Stefanu Velimirovu za volanom škode fabije.

Miloš Sovilj iz ASU Zeka autosport tima bio je najbrži u klasi 8 za volanom Suzuki svifta. Dragan Straživuk član Fanatik tima osvojio je drugo mesto u hondi sivik, do je treće mesto pripalo Ognjenu Mihajloviću iz Akademac rejsing tima u pežou 106.

Dejan Karaklić iz ASK Gina auto sporta vozi je u klasi 9 zastavu jugo 55 i domogao se prvog mesta.

U konkurecniji dama prvo mesto osvojila je Maja Babić, a drugo Marija Banzić. U konkurenciji juniora pobednik je Milić Arsenijević ispred Desimira Borisavjevića.

I na kraju u plasmanu klubova ubedljivo prvo mesto pripalo je ASK Drajver timu iz Srpskog Miletića, ispred SG resjing tima iz Arenđelovca, dok je treće mesto pripalo klubu Fanatik iz Pančeva.

Plasmani

Generalni

1. P. Studen, 2. M. Obićina, 3. M. Simić, 4. A. Tadić, 5. B. Simić, 6. D. Karaklić, 7. A. Mijailović, 8. M. Stevanović, 9. Ž. Župan, 10. D. Pejić

Klasa 1. 1. G. Ratković, 2. N. Dragićević, 3. D. Borisavljević

Klasa 2. 1. D. Kovažević, 2. Ž. Starčević, 3. D. Janković

Klasa 3. 1. Z. Jovanović, 2. M. Sadovski, 3. P. Belić

Klasa 4: 1. P. Studen, 2. N. Vetić, 3. M. Stanković

Klasa 5: 1. M. Simić, 2. B. Simić, 3. M. Stevanović

Klasa 6: 1. M. Obićina, 2. A. Mijailović, 3. Ž. Župan

Klasa 7: 1. A. Tadić, 2. I. Anđeloković, 3. S. Velimirov

Klasa 8: 1. M. Sovičj, 2. D. Straživuk, 3. O. Mihajlović

Klasa 9. 1. D. Karaklić

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *