MENI
Ivan Mandić Ćima Avala 2018 foto V. Anastasovski

Međunarodna Avala za finale šampionata Srbije

Filip Jenić F 4 Barselona pobeda

Trijumf Filipa Jenića na finalnoj trci španske F4

Gregorž Duda foto: Borko Turudić

17. 10. 2021. Comments (0) Views: 527 Autosport, Brdske trke

Poljak Duda najbrži na Avali za Centralnoevropsku zonu

Trećeg vikenda oktobra organizacijom trke koja je bodovana za Centralnoevropsku zonu (CEZ), Otvoreni i nacionalni šampionat na Avali iznad Beograda, Sportski auto karting savez Srbije satavio je tačku na aktulenu sezonu. U zbiru vremena 04:23,121 minuta od starta do cilja protiv štoperice najbrži je bio Poljak Gregorž Duda za volanom hjundaija I 20 WRC RX DM. Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Ivanu Mandiću u reno kliu V Cup, koji je na zvaničnim treninzima u subotu imao najbolje vreme, ali je na nedeljnoj trci za vodećim kasnio 7.607 sekundi. Aleksa Radojković u hondi sivik ostvario je treće vreme u generalnom plasmanu sa vremenskim zaostatkom od 13.425 sekundi.

Ivan Mandić Avala 2021

Ivan Mandić Avala 2021

Ako se u obzir uzmu vremena sa kvalifikacionih treninga odrađenih u subotu, velikom broju poznavaoca prilika nedeljni okršaji su obećavali dobru zabavu, ali i dosta nedorečenosti. Konkretno pobednik iz Poljske koji nije prvi put na nekadašnjem Žrnovu je očitito mudro kalkulisao, poučen iskustvom od prošle godine, kada mu je Uroš Brkić objasnio kako se tera na Avali. Subotnji prvi trening senior Duda je preskočio, da bi u drugom bio sporiji od najbržeg za dve i po sekunde, ali je zato u nedelju bio brži od vremena sa treninga gotovo 16 sekundi. Poznavaocima više nego jasno…

Posebnu pažnju zavređuju i momci iz Hibrida Petar Miloradović i Miloš Mirković zahavljujući plasmanima kako od subote sa kvalifikacija tako i od nedelje posle dve vožnje. U subotu je Mirković bio brži, ali je u nedelju Miloradović dodao gas i bio brži u zbiru za nepuna četiri dela sekunde.

Valja uzeti u obzir i činjenicu da je Žrnovo odlučivalao o pristojnom broju titula kako u konkurenciji vozača po klasama tako i u plasmanu klubova, tako da je potrebno imati u vidu pomenutu činjenicu kada se „baci“ pogled na rezultate sa finalne trke. Mudro, taktički i dozirano, odnosno koliko je potrebno valjalo stiskati pedalu gasa u nameri da se stigne do cilja kako bi se pomenuti okitili šampionskim titulama.

Nezvanični rezultati

Generalni plasman: 1. G. Duda, 2. I.Mandić, 3. A. Radojković, 4. G. Dojčinović, 5. K. Duda, 6. S. Višnjić, 7. V. Kostovski, 8. A. Mujkanović, 9. D. Lukić, 10. I. Ivanov, 11. P. Miloradović, 12. M. Mirković

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *