MENI

Aleksa Radojković šampionski u finalu

Gregorž Duda foto: Borko Turudić

Poljak Duda najbrži na Avali za Centralnoevropsku zonu

Ivan Mandić Ćima Avala 2018 foto V. Anastasovski

16. 10. 2021. Comments (0) Views: 425 Autosport, Brdske trke

Međunarodna Avala za finale šampionata Srbije

Organizacijom brdske trke za Centralnoevropsku zonu trećeg vikenda oktobra na Avali Sportski auto karting savez Srbije staviće tačku na ovogodišnju sezonu u pomenutoj disciplini. Kup Magle kako stari poznavaoci prilika zovu trku na nekadašnjem Žrnovu, po svemu sudeći biće održan u optimalnim vremenskim uslovima.

Prvog dana u subotu 16. oktobra posle tehničkog i verifikacije prvao nastupa u svim raspisanim klasama ostvarilo je ukupno 55 takmičara iz zemlje i inostranstva. Pravilnik kao sledeći korak podrzumeva dva kvalifikaciona treninga, koji pored borebe protiv štoperice, takmičarima i mehaničarima služe da perfektno podese takmičarske sprave, mada istini za volju staza je svima više nego dobro poznata. Pre’e biti da se vidi koliko je napredovala konkurencija…

Posle dva zvanična treninga prvo vreme ostvario je Ivan Mandić 2:23.447 za volanom reno klia. Mandiću je bio dovoljan samo drugi trening da istakne jasnu kandidaturu za prvo mesto kako u generalnom, tako i u plasmanu po klasama, a u prilog tvrdnji govrori skoro tri sekunde prednosti u odnosu na konkurenciju. Drugo vreme ima gost iz Poljske 2:26,038, koji sezonama unazad obavezno nastupa na Žrnovu; Gregor Duda za volanom hjundaija I 20 WRC RX DM. Treći najbrži od podnožja do vrha bio je Momir Subotić u super atraktivom automobilu pežou 206, a ostvareno vreme je 2:39,022.

Vredan pomena je Miloš Mirković koji ima četvrto vreme u generalnom 2:39,833 u Yugu 55. Peto vreme 2.40,301 ima Karol Duda u u sitroenu C2 RX DM, a šesto još jedan majstor volana u Hibridu Petar Miloradović 2:40, 461. Sedmo vreme ostvario je Aleksa Radojković u hondi sivik, osmi je Ivan Ivanov takođe u Hondi, takmičar iz Bugarske.

Start prve trke u nedelju 17. oktobra zakazan je za 11.00

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *