MENI
Uroš Brkić Kosmaj 22. iX 2019

Uroš Brkić najbrži na treningu

Dusan automobil reli

Borković brani šampionsku titulu na 53. Srbija reliju

Uroš Brkić brdska trka Halovo

20. 09. 2020. Comments (0) Views: 2117 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Uroš Brkić brži od Gregorža Dude u WRC hjundaiju

Četvrta trka na brdskim stazama održana na nekadašnjem Žrnovu, a sada Avali koja je bodovana za Centralnoevropsku zonu CEZ, međunarodno zonsko prvenstvo Srbije i kup SAKSS-a za starovremenska vozila, u generalnom plasmanu pripala je Urošu Brkiću, koji je u vagenu polo bio brži od gosta iz Poljske Gregorža Dude u WRC hjundaiju. Treće mesto u generali pripalo je Ivanu Mandiću.

Još na subotnjim kvalifikacinoim treninzima Uroš Brkić je jasno istako kandidaturu za prvo mesto posle dve vožnje, a u prilog tvrdnji govori i najbolje vreme na pomenutim. U prvoj vožnji Uroš je bio brži za pet hiljaditih delova sekunde od Ivana Mandić, a gost iz Poljske je imao treće vreme. U drugoj vožnji Brkić se nije dao iznenaditi, već je skoro dve skunde bio brži u odnosu na svoje vreme iz prve vožnje. Poljak je završio na drugom, odnosno Mandić na trećem mestu, kako je na kraju glasio konačni poredak u generalnom plasamanu.

Vitomir Susi Cvetić u ovom izdanju završio je na četvrtom mestu, ali je i te kako doprineo da se prva trojica dobrano pomuće od starta do cilja u borbi protiv štoperice, drugim rečima da ih ubrza.

Nezvanični rezultati

Generalni plasman
1. U. Brkić, 2. G. Duda, 3. I. Mandić, 4. V.Cvetić, 5. M. Marić, 6. G. Nešić, 7. D. Ilić, 8. K. Duda, 9. M. Subotić, 10. M. Zahirović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *