MENI

Stojković najbrži na poligonu u Subotištu

Filipović potvrdio petu titulu na krugu u Subotištu

Uroš Brkić Subotište jul 2021 a

18. 07. 2021. Comments (0) Views: 1131 Autosport, Kružne trke

Urošu Brkiću drugo Subotište

Druga trka duplog programa šampionata Srbije na kružnim stazama koja je održana na poligonu u Subotištu nadomak Beograda pripala je Urošu Brkiću koji je vozio u diviziji 2. Dva krugu pre kraja jak letnji pljusak je uslovio prekid takmičenja, ali su pre toga pomenuti Brkić i drugopalsirani Aleksa Radojković završili posao u klasi 8, što se može reći i za trećeplasiranog u diviziji Mirka Deretića, koji je ujedno slavio u klasi 9.

Nedeljni takmičarski program u prepodnevnim satima sličio je subotnjem kada su u pitanju kvalifikacije, da bi u drugom delu dana došlo do promene kada je u pitanju satnica, konkretno start druge trke po klasama, što se pokazalo kao korisno, kako zbog meteo uslova, tako i zbog povratka takmičara kućama.

I drugu trku „otvorili“ su takmičari klase mali N, sa istim žarom i željom da ostvare što bolji plasman. Na kraju posle 19 krugova poredak prve trojice bio je identičan onom od subote. Slavio je Dragan Karanović ispred Mihajla Mladenovića.

U Hibridu, odnosno klasi 2 viđena je rotacija u plasmanu, kada je pobednički podijum u pitanju. Iskustvo od subote uslovilo je još uzbudljivije nadmetanje, jer su reperi za kočenje i idealna putanja pohvatani. Najspremniji u nedeljnom izdanju bio Milorad Simunović ispred Petra Miloradovića.

Divizija 1 skup klasa 3, 4 i 5 u nedeljnom izdanju imala je sasvim drugačiji raspored kako na stazi, tako i prilikom dodele pehara. Dragan Gagi Filipović bio je najbrži u diviziji ujedno i u klasi 5. U klasi 4 slavio je Dragan Lukić, a prvo mesto u klasi 3 ujedno i drugo mesto u diviziji pripalo je Marku Mariću.

Od devet takmičara u diviziji 2, samo su trojica prvoplasiranih završili u istom krugu, prilikom prekida zbog pomenute kiše. Deretić je pobedio u klasi 9, Brkić u „osmici“, Vladica Rabrenović sa dva kruga zaostatka bio je najbrži u klasi 7, a gost iz Severne Makedonije Goran Jovanovski sa tri kruga manje slavio je u klasi 6.

Plasmani

Klasa 1: 1. D. Karanović, 2. M. Mladenović, 3. N. Mišić
Klasa 2: 1. M. Simunović, 2. P. Miloradović, 3. D. Nastasijević
Klasa 3: 1. M. Marić, 2. P. Jovanović
Klasa 4: 1. D. Lukić, 2. D. Vukić, 3. N. Savić
Klasa 5: 1. D. Filipović, 2. A. Garčević, 3. N. Stojić
Klasa 6: 1. G. Jovanovski
Klasa 7: 1. V. Rabrenović, 2. Ž. Milić
Klasa 8: 1. U. Brkić, 2. A. Radojković
Klasa 9: 1. M. Deretić

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *