MENI
Gorab Ratković i Veljko Kocić auto kros Srpski Miletić

Srpski Miletić za primer kako se organizuje auto kros...

Uroš Brkić Subotište jul 2021 a

Urošu Brkiću drugo Subotište

17. 07. 2021. Comments (0) Views: 1421 Autosport, Kružne trke

Stojković najbrži na poligonu u Subotištu

Pravo poput letnjeg pljuska niotkuda, zakazana je dupla kružna trka na poligonu u Subotištu pokraj prestonog grada Srbije, uz izvinjenje zbog kašnjenja Pravilnika. Prvog dana trećeg vikenda jula najbrži u najjačoj klasi za šampionat Srbije bio je Dragan Stojković Verba i pored 20 sekundi kazne za preuranjeni start. Posle 19 krugova prošao je kroz cilj sa prednošću od 30 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Mirka Deretića. Valja napomenuti da su pomenuti vozili u diviziji 2 koju su sačnjivale klase 6, 7, 8 i 9.

Dupli program podrazumeva celodnevne aktivnosti, koje je realno izvesti kada je dug letnji dan u pitanju. Upoznavanje sa stazom u vidu prvog i drugog treninga usledilo je posle tehničkog i verifikacije, koju prošlo nešto vise od 50 takmičara u devet raspisanih klasa, sa sve jednim gostom iz Severne Makedonije. Uoči kraja kvalifikacija poslednje divizije usledio je letnji pljusak koliko da pofajta stazu i spusti temperaturu kako vazduha tako i trkača.

Mali N prva desna posle starta 17. jul

Mali N prva desna posle starta 17. jul

Čast da otvore dupli program, a ujedno i da isuše idealne putanje na stazi pripao je družini klase mali N. Od starta pa do prve desne krenuli su žestoko i najavili da će biti veselo i uzbudljivo kako i priliči pomenutim. Trku je poveo Mihajlo Mladenović kome je Dragan Karanović konstantno bio na braniku vrebajući prilku da pređe u vođstvo. Dugo i uspešno odolevao je Mladenović, a Karanović nije odustajao, naprotiv stalno je tražio dok par krugova pre kraja nije i našao način da preuzme lidersku poziciju i sačuva je do kraja nadmetanja. Trećeplasiranom Nikoli Mišiću za utehu ostaje najbrži krug u trci.

Hibrid prva desna 17. jul

Hibrid prva desna 17. jul

Ekipa u Hibrid klasi posle odmeravanja snaga tokom kvalifikacija, od formacijskog kruga je najavila da će biti napeto i neizvesno. Poveo je Dušan Nastasijević, a tik iza njega bili su Petar Miloradović i Milorad Simunović. Nastasijević je samo na kratko prepustio vodeću poziciju Miloradoviću, da bi ponovo zaseo na čelo kolone i sa pristojom prednošću prošao kroz cilj ispred Simunović i Miloradovića.

Divizija 1 prva desna 17. jul

Divizija 1 prva desna 17. jul

Divizija 1 bila je sačinjena od klasa 3, 4 i 5. Od prvog metra silovito sa treće startne pozicije povukao je Dragan Lukić takmičar klase 4 i posle prvog kruga stekao ozbiljnu prednost koju je održavao do finalnog kruga kada ga je Yugo izdao. U diviziji, ujedno i u klasi 5 slavio je Nemanja Stojić ispred Dragana Filipovića. Treći u diviziji i prvi klasi 4 bio je Nenad Savić, dok je Petar Jovanović bio najbrži u klasi 3, odnosno završio je kao četvrti skupno.

Divizija 2 prva desna 17. jul

Divizija 2 prva desna 17. jul

Finale je pripalo diviziji 2 gde je pomenuti Verba slavio kako u klasi 9 tako i zbirno. Četvrti u diviziji ujedno i prvi u klasi 8 bio je Uroš Brkić, dok je Života Milić bio jedini shodno tome i najbrži u klasi 7, odnosno poslednji u diviziji. Goran Jovanovski gost iz Severne Makedonije bio je najbrži u klasi 6.

Sutra je drugi deo duplog programa šampionata Srbije na kružnim stazama.

Plasmani

Klasa 1: 1. D. Karanović, 2. M. Mladenović, 3. N. Mišić
Klasa 2: 1. D. Nastasijević, M. Simunović, 3. P. Miloradović
Klasa 3: 1. P. Jovanović, 2. M. Marić
Klasa 4: 1. N. Savić, 2. D. Vukić
Klasa 5: 1. N. Stojić, 2. D. Filipović, 3. A. Nikolić
Klasa 6: 1. G. Jovanovski, 2. M. Zahirović
Klasa 7: 1. Ž. Milić
Klasa 8: 1. U. Brkić, 2. A. Radojković
Klasa 9: 1. D. Stojković, 2. M. Deretić, 3. D. Čolović

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *