MENI
Nemanja Jovanović Ptuj maj 2021a foto Tamara Matlak

Nemanja Jovanović brz po kiši u Ptuju

Andrej Petrović Ptuj jun 2021

Žestoko tokom kvalifikacija u Austriji

11. 06. 2021. Comments (0) Views: 144 Karting

Bruk treća trka za CEZ i Sportstil kup

Drugog vikenda juna na stazi Spidvej (Bruk) u Austriji održava se treća trka za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup, na kojoj Srbiju predstavljaju četiri takmičara AKSK Crvena Zvezda rejsing tima: Uroš Bogdanić i David Matlak u mikro rotaks klasi, Andrej Petrović u seniorima i Nikola Tošić u DD 2 kategoriji, odnosno u junior klasi Nemanja Jovanović član SAMKU Serbijan rejsing tima.

Uroš Bogdanić Ptuj jun 2021

Uroš Bogdanić Ptuj jun 2021

Petak je standardno predodređen za tako reći fina podešavanja, ali i odmeravanje snaga sa konkurencijom. Drugim rečima svi učesnici navodno daju maksimum, ali što bi se žargonski reklo ne otkrivaju karte u potpunosti, već se čuvaju za kvalifikacije.

David Matlak Ptuj jun 2021

David Matlak Ptuj jun 2021

Poslednji radni dan, a praktično nezvanični takmičarski obeležili su promenljivi vremenski uslovi. Jak vetar koji je rasterao kišne oblake nanosio je pesak na stazu, vrlo verovatno iz Deliblatske peščare zbog kojeg je pre nekoliko vekova ista pošumljena po nalogu Marije Terezije jer je Košava donosila pesak u Beč, što je uticalo na podešavanje takmičarskih sprava i česte ulaske u boks.

Nemanja Jovanović Ptuj jun 2021

Nemanja Jovanović Ptuj jun 2021

Na početku nezvaničnih treninga najbrojniji su bili takmičari koji su još u četvrtak doputovali u Austriju, dok su „domaći“ uredno bili u školskim klupama, da bi kasnije popodne došli i odradili poslednje dve sesije. Naši momci se na osnovu nezvaničnih meranja voze sa konkurencijom u dva deseta dela sekunde, ali kao što smo naglasili rano je suditi o realnom stanju.

Andrej Petrović Ptuj jun 2021

Andrej Petrović Ptuj jun 2021

Sutradan kada svi učesnici dobiju transpondere i počne takmičarski (kvalifikacioni trening od 17 časova) deo biće mnogo jasnija situacija. Valja naglasiti da su predstavnici Srbije minulog vikenda u Sloveniji ostvarili zapažene rezultate, tako da će na krilima uspeha iz Ptuja jurišati na maksimalne domete, svako u svojoj klasi tokom tri nedeljna okršaja.

Foto: Tamara Matlak

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *