MENI

Bruk treća trka za CEZ i Sportstil kup

Bogdanić i Petrović najbrži za Sportstil kup u Austriji

Andrej Petrović Ptuj jun 2021

12. 06. 2021. Comments (0) Views: 110 Karting

Žestoko tokom kvalifikacija u Austriji

Ako je suditi na osnovu vremena sa kvalifikacionih treninga po klasama na stazi Spidvej (Bruk) u Austriji povodom treće trke Centralnoevropske zone (CEZ) i Sportstil kupa, nedeljne trke više nego obećavaju. Dovoljno je reći da su se gotovo svi učesnici po klasama „spakovali“ u jednu sekundu u borbi protiv štoperice za pol pozicije.

U klasi mikro rotaks David Matlak je izborio četvrto startno mesto sa zaostatkom manjim od pet desetih delova sekunde u odnosu na prvoplasiranog, a Uroš Bogdanić će startovati se pete pozicije a „kasni“ za najbržim nešto više od pet desetinki. Nemanja Jovanović u junior rotaks kategoriji ima deveto vreme i kašnjenje od nešto više od šest destinki.

Andreju Petroviću u klasi rotaks senior pol pozicija je izmakla za 42 stota dela skunde. Petrović svako startuje iz prvog reda, a dobra start je pola posla. Nikola Tošić u DD2 kategoriji startovaće iz trećeg reda sa pete pozicije, sa vremenskim zaostatkom 225 hiljaditih delova sekunde u odnosu na najbržeg.

Jedno je sigurno, biće uzbudljivo i neizvesno tokom tri trke po klasama za pet takmičara iz dva srpska kluba na stazi u Austriji za CEZ i SSC.

Tagovi: , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *