MENI
Ptij SSC maj 2021

Matlak i Petrović slavili u Ptuju

Bruk treća trka za CEZ i Sportstil kup

Nemanja Jovanović Ptuj maj 2021a foto Tamara Matlak

7. 06. 2021. Comments (0) Views: 96 Karting

Nemanja Jovanović brz po kiši u Ptuju

Sportstil kup takmičenje održano je prvog vikenda juna na stazi u Ptuju na kojem je Nemanja Neca Jovanović u klasi junior rotaks pokazao zavidan nivo vožnje po kiši. Odličan nastup po mokroj stazi u Sloveniji, u ukupnom zbiru pokvario je lošim startom u trećoj trci, tako da je zbirno završio na četvrtom mestu.

U kvalifikacijama Nemanja Neca Jovanović ostvario je peto vreme u konkurenciji devet vozača. U prvoj trci demonstrirao je odličnu borbu za četvrtu poziciju, jer su se prva trojica odvojila, još u prvom delu trke, ali je Nemanja vozio bez grešeke i uspešno odbijao napade trojice kandidata za četvrtu poziciju. Na startu druge trke Neca je odlično odreagovao i probio se na treće mesto, da bi kod restarta bio šesti, ali je tokom trke strpljivo gradio poziciju, da bi kroz cilj prošao kao treći. Praktično bio je najbrži na stazi u kišnim uslovima, što bi se žargonski reklo „upeglao“ je vožnju po mokroj podlozi. Na startu treće trke Nemanja je loše krenuo što ga je koštalo nekoliko pozicija, koje i pored dobrih vremena po krugu nije mogao da nadoknadi do kraja trke.

Veće sledećeg vikenda Jovanović putuje u Bruk na takmičenje koje će se bodovati za Centralnoevropsku zonu (CEZ), Sportstil kup i šampionat Austrije. Ujedno fokus mu je na prvom takmičenju u Vakersdorfu u okviru CIK FIA Akademije koje se održva od 17. do 20. maja u Nemačkoj.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *