MENI

Matlaku i Petroviću pol pozicije u Ptuju

Nemanja Jovanović Ptuj maj 2021a foto Tamara Matlak

Nemanja Jovanović brz po kiši u Ptuju

Ptij SSC maj 2021

6. 06. 2021. Comments (1) Views: 133 Karting

Matlak i Petrović slavili u Ptuju

Prvog vikenda juna na stazi Ptuj u Sloveniji održano je takmičenje koje je bodovano za Sportstil kup na kom su David Matlak u mikro rotaks i Andrej Petrović u senior rotaks klasi, podigli pehare za prva mesta. Drugo mesto u mikro rotaks kategoriji osvojio je Uroš Bogdanić i time upotpunio uspeh naših na međunarodnom takmičenju.

Nemanji Jovanoviću u klasi junior rotaks i Nikoli Tošiću u DD 2 klasi, nedostajlo je malo sportske sreće kako bi se domogli podijuma, već su obojica završili na četvrtom mestu, svako u svojoj kategoriji.

Prva trka u mikro klasi vožena je po suvom. Matlak je iskoristo prednost pol pozicije poveo je trku i povećavao prednost do kraja. Bogdanić je odlično startovao, probio se do trećeg mesta koje je zadržao do kraja prvog nadmetanja. U drugoj trci posle vođstva Matlak se okreće u drugom krugu, da bi vođstvo preuzeo Bogdanić. David se vraća i uspeva da izbije na drugo mesto, da bi u samom finišu prestigao klupskog kolegu i završio kao prvi. Treći okršaj Matlak je odradio bez greške od starta do cilja. Bogdanić je startovao kao drugi, da bi tokom trke izgubio jednu poziciju, a u poslednjem krugu i treće mesto.

Jovanović je u juniorima imao odličnu borbu za četvrtu poziciju, jer su se prva trojica odvojila, još u prvom delu trke, ali je Nemanja vozi bez grešeke i uspešno odbijao napade trojice kandidata za četvrtu poziciju. Na startu druge trke Neca je odlično odreagovao i probio se na treće mesto, da bi kod restarta bio šesti, ali je tokom trke strpljivo gradio poziciju, da bi kroz cilj prošao kao treći. Što se tiče treće trke ostaje da saznamo prave razloge za osvojeno šesto mesto.

Prvu trku senior klase obeležio je udes na startu trke, koji je uslovio prekid i odlaganje za nekih 45 minuta. Petrović se tokom restarta nije dao iznenaditi i sa blagom razlikom prolazi prvi kroz cilj. Tokom druge trke Andrej je toliko bio dominatan da je kroz cilj prošao sa prednošću od 25 sekundi u odnosu na drugog. Petrović odlično startuje, ali ga je tri kruga pre kraja Turk usled kontakta osujetio da ostvari i treću pobedu, već je završio kao četvrti.

Tošić je pak u klasi DD 2 imao start prve trke po suvom, da bi u prvom krugu došlo do prekida zbog pljuska. Ulazak u boks zbog promene pneumatika za Nikolu je bio više nego stresan jer se prednja desna glavčina zaglavila i morao je sa njom i tri za mokro da izađe na restart. Dok je bila blaga kiša Tošić je vodio pet krugova, ali zbog problema sa vešanjem završio je kao četvrti. Drugu trku startovali na kišnim gumama, a onda je staza počela da suši, tako da je bilo ko se bolje snašao, a Nikola je završio kao peti. Posle drugog okršaja Tošić junior je osetio ozbiljnu slabost, pa je morao da zatraži pomoć lekara. Za treći okršaj Džoni je smogao snage i odradio trku završivši na četvrtom mestu.

Tagovi: , , , ,

Odgovor na Matlak i Petrović slavili u Ptuju

  1. […] Srbije minulog vikenda u Sloveniji ostvarili zapažene rezultate, tako da će na krilima uspeha iz Ptuja jurišati na maksimalne domete, svako u svojoj klasi tokom tri nedeljna […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *