MENI
David Matlak po kiši

Petroviću peto, a Matlaku šesto mesto u Češkoj

Evropski trofej Italija Andrej Petrović i Srđan Pavlović

Andrej Petrović 13. u rotaks senior kategoriji

KartLend amateri II trka maj 2021 Ada Huja

27. 05. 2021. Comments (0) Views: 148 Karting

Ignjatoviću druga trka KartLend šampionata amatera

Drugu trku KartLend šampionata amatera koja je održana na Ada Huji obeležio je Stefan Ignjatović. Peh koji je imao u kvalifikacijama, nije ga omeo da pobedi u polufinalnom nadmetanju, da bi u finalnom okršaju od prvog do poslednjeg kruga predvodio družinu amatera. Drugo mesto zauzeo je iskusni Nikola Krstić, dok je treće mesto pripalo Luki Boškoviću. Interesantno je da je svoj trojici ovo prvi podijum u KartLand šampionatu.

Poslednja sreda u mesecu dan je za amaterski šampionat u vožnji rental kartinga. Učesnici su bili vozači sa već stečenim iskustvom u KartLand šampionatu, kao i vozači koji su prvi put vozili. Učešće u šampionatu je dozvoljeno svim vozačima, amaterima koji voze na karitng stazi KartLand Ada Huja i koji ispune uslove zadate tog meseca.

Pre svake trke vozačima se meri težina i dodeljuju tegovi ukoliko su lakši od propisanih 85 kg. Posle merenja težine vozači se raspoređuju u tri grupe za kvalifikacije. Na startu je odmah bilo uzbuđenja. Stefan Ignjatović je zbog tehničkog problema morao da zameni karting i uz odvožen samo jedan krug uspeo da dođe do trećeg mesta u svojoj kvalifikacionoj grupi .

Polufinalne trke su donele puno uzbuđenja, počevši od odustajanja Branimira Jovanovića zbog problema sa motorom, a onda i pobeda Stefana Ignjatovića koji je u poslednjim metrima trke obišao brzog Pavla Smiljanića i pobedio sa razlikom od 0.086 s. U drugoj grupi, Srđan Protić dva kruga pre kraja ulazi u duel sa Vukom Arsenijević, i dobija kaznu od 5 sekundi. Time gubi prvo mesto i pada na četvrto gde i ostaje do kraja trke. Iskusni Saša Matić je u trećoj grupi zauzeo prvo mesto posle fantastičnog obilaženja Nikole Krstića, na ulazu u novu krivinu na KartLand stazi.

Finalne trke su bile izuzetno zanimljive zbog veoma jake konkurencije i izjednačenosti vozača po veštinama vožnje. Pobednici B i C finala su Ognjen Arsenijević i Dušan Orlović.

Generalni plasman posle dve trke: 1. Saša Matić – 96 bodova, 2. Stefan Ignjatović, 3. Pavle Smiljanić…

Ovo je bila druga trka, od ukupno sedam koliko se vozi ove sezone. Trke se održavaju svake poslednje srede u mesecu na KartLand karting stazi, na Ada Huji. U avgustu mesecu će se praviti presek i prvih 10 vozača će odmeriti svoje veštine sa 10 najbolje plasiranih vozača iz jagodinskog šampionata, na oba terena. Na poslednjoj trci se vozi i Super finale gde će učestvovati svi pobednici KartLand šampionata ove sezone.

KartLand šampionat je privukao interesovanje velikog broja vozača iako je samo top 30 (po najboljem vremenu) imalo mogućnost da učestvuje. Vozači su takmičenju pristupili veoma profesionalno i sa puno entuzijazma. Primećuje se konstantni napredak kroz treninge u stilu vožnje, tehnici, brzini, i odgovornosti, iz trke u trku.

Sledeća trka je na programu 30.06.2021. na KartLand Karting stazi.

Tekst i foto: Laura Francišković

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *