MENI
KartLend amateri II trka maj 2021 Ada Huja

Ignjatoviću druga trka KartLend šampionata amatera

Matlaku i Petroviću pol pozicije u Ptuju

Evropski trofej Italija Andrej Petrović i Srđan Pavlović

1. 06. 2021. Comments (0) Views: 114 Karting

Andrej Petrović 13. u rotaks senior kategoriji

Poslednjeg vikenda maja na stazi Adria Internacional Rejsvej održana je druga trka Evropskog trofeja u kartingu na kojoj je boje Srbije branio Andrej Petrović u rotaks senior kategoriji. Posle nezvaničnih i zvaničnih treninga, zatim kvalifikacija i eliminacionih trka naš predstavnik je osvojio 13. mesto u konkurenciji 60 takmičara iz Evrope u klasi u kojoj je debitovao ove godine.

Na treninzima se Andrej Petrović odlično pokazao. Dok su „tražili“ idealan setap šasije ujedno su podešavali agregat kako bi istrepeo sve napore tokom nekoliko dana koliko traje takmičenje. Vremena između 4. i 15. mesta bila su obećavajuća, jer valja uzeti u obzir da najveći deo konkurencije na nezvaničnim treninzima taktizira, drugim rečima čuva se za merenje vremena na kom se osvajaju startne pozicije.

U kvalifikacijama, i pored izazova sa motorom koje je imao, Petrović uspeva da zauzme 3. mesto u svojoj grupi vremenom od 50.360 sekundi, što je bilo dovoljno i za 3. mesto u generalnom plasmanu. U subotu, kada je počelo nadmetanje u četiri grupe i pride ukrštanja istih, Petrović je startovao sa 3. pozicije. U prvom hitu, uz veliku borbu završava na 7. mestu, dok u drugom hitu prilikom izbegavanja sudara ispred sebe, izleće sa staze i uspeva da se domogne 15. pozicije. U trećem izlasku na stazu pokazao je izuzetnu stabilnost i veštinu vožnje, i zauzima fantastično 5. mesto u grupi, čime je uspeo da obezbedi ulazak u dve finalne trke, sa 12. pozicije.

Nedelja je donela još uzbuđenja i dve finalne trke u kojima je nastupilo 34 od ukupno 60 vozača. Petrović je u prvoj trci startovao 12. i završio na 12. mestu. Isti rezultat je ponovio u drugoj finalnoj trci. U generalnom plasmanu, rotaks Petrović zauzima 13. mesto.

Evropski trofej se sastoji od 4 trke koje se boduju za rotaksov evropski šampionat. Svaka trka nosi tiket za rotaks Veliko finale, takmičenje koje se organizuje jednom godišnje (ove godine u Bahreinu) i okuplja vozače sa svih meridijana.

Tekst i foto: Laura Francišković

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *