MENI

Matlak i Petrović domaćinski na Ada Huji za CEZ...

Ivan Gošić, Nemanja Jovanović i Ksen De Ruve CEZ i SSC Vransko jul 2021

Jovanoviću drugo mesto za Sportstil u Vranskom

4. 07. 2021. Comments (1) Views: 1225 Karting

Petrović overio CEZ titulu u Beogradu

Ubedljivim trijumfom na petoj ovosezonskoj trci za Centralnoevropsku zonu (CEZ) koja je održana na kartLendu Ada Huja u Beogradu, Andrej Petrović je overio titulu šampiona u klasi rotaks senior i time obezbedio učešće na Velikom finalu koje se ove godine održava u Bahreinu. Takmičenje je ujedno bodovano i za regionalni Sportstil kup (SSC).

AKSK Crvena zvezda rejsing tima bila je organizator duplog takmičarskog programa na kom su se za bodove na dva fronta borili takmičari iz: Austrije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije.

David Matlak Ada Huja CEZ i SSC jul 2021 a

David Matlak Ada Huja CEZ i SSC jul 2021 a

U klasi mikro rotaks posle tri trke sasvim zasluženo slavio je Šimun Borvčak takmičar iz Hrvatske ispred Davida Matlaka i Uroša Bogdanića članova kluba organizatora. Iako najmlađi, borili su se poput starijih kolega za svaku poziciju u plasmanu, jer i deca žele na Veliko finale.

Mini rotaks klasu krasila su samo tri takmičara i u sva tri izdanja dominirao je Petar Bogatinovski, od starta do cilja. Društvo su mu pravila dva takmičara iz Slovenije, koji su se više međusobno nadmetala, nego što su mogli da ugroze gosta iz Severne Makedonije, koji na neki način Ada Huju doživljava kao domaću stazu.

Leon Zelenko u klasi rotaks junior nije ništa prepuštao slučaju, već je od kvalifikacija, preko tri trke izvlačio maskimum iz takmičarske sprave i zasluženo je slavio ispred Nemanje Jovanovića.

Nemanja Jovanović Ada Huja CEZ i SSC jul 2021 aNemanja Jovanović Ada Huja CEZ i SSC jul 2021 a

Nemanja Jovanović Ada Huja CEZ i SSC jul 2021 a

Pomenuti Petrović ove godine prosto leti po stazi i niže trijumf za trijumfom, kako u CEZ, CEE i Sportstil kupu, tako gde god da se pojavi. Mai Sadar iz Slovenije vodio je ljuti boj sa zemljakom Mihom Azmanom.

Ksen de Ruve u klasi DD2 još jednom je bio na visini zadatka, dok je najviše aplauza i uzdaha mlade ženske publike sa tribina pobrao trećeplasirani Nikola Džoni Tošić. KZ 2 priča za sebe, ali prepuna adrenalina i obrta tokom 19 krugova koliko traje trka. Obilje preticanja, obilaženja za čitav krug, kontaka, izletanja krasilo je nabrojniju klasu koja je bodovana samo za Sportstil kup. Na kraju pehar za prvo mesto podigao je Radomir Radukić.

Plasmani

Mikro: 1. Š. Borvčak, 2. D. Matlak, 3. U. Bogdanić
Mini: 1. P. Bogatinovski. 2. D. Planko, 3. L. Simonić
Junior. 1. L. Zelenko, 2. N. Jovanović, 3. A. Levar
Senior: 1. A. Petrović, 2. M. Sadar, 3. J. Šmid
DD2. 1. K. De Ruve, 2. P. Matelić, 3. N. Tošić
KZ 2: 1. R. Radukić, 2. L. Vojnić, 3. P. Hetei

FOTO: Tamara Matlak

Tagovi: , , , , , ,

Odgovor na Petrović overio CEZ titulu u Beogradu

  1. […] Petrović u senior rotaks konkurenciji, koji je inače još pre meseca i po dana u Beogradu na KartLendu Ada Huja overio titulu šampiona u obe kategorije i osvoji tiket za Veliko […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *