MENI
Slavodobitnici sa Autokomerc karting centra

Jovanović i Lazarac slavili na Autokomercu

KartLend amateri II trka maj 2021 Ada Huja

Ignjatoviću druga trka KartLend šampionata amatera

David Matlak po kiši

25. 05. 2021. Comments (0) Views: 129 Karting

Petroviću peto, a Matlaku šesto mesto u Češkoj

Minulog vikenda na prvoj trci sezone Centralnoistočne Evrope (CEE) koja je održana na stazi Trinec u Češkoj boje Srbije branili su David Matlak u klasi mirko rotaks, odnosno Andrej Petrović u konkurenciji seniora. Mlađani David je na kraju takmičarskog vikenda zauzeo šesto, a Andrej peto mesto u pomenutim klasama.

Imajući u vidu činjenicu da su naši dečaci prvi put vozili na stazi u Češkoj i da su tokom takmičarskog vikenda imali promenljive vremenske uslove, uspeh koji su ostvarili vredan je pomena. Sezona je tek počela, a svaki bod vredan je tiketa za veliko finale na kraju sezone karting sporta po zonama.

Počev od petka do nedelje smenjivali su se kiša i sunce, što je i te kako uticalo na podešavanje takmičarskih sprava, pritiske u pneumaticima i naravno stil vožnje. Valja naglasiti da je mlađani David tokom treninga i kvalifikacija imao vremena u dva deseta dela sekunde sa konkurencijom, da bi u jednom trenutku imao i najbolje vreme. No, konfiguracija staze koja je vrlo zahtevna, drugim rečima nema mesta za preticanje i još uvek pažljiva i oprezna vožnja Matlaka kada je u pitanju konkurencija rezultirali su šestim mestom u mikro rotaks klasi.

Andrej Petrović po kiši

Andrej Petrović po kiši

Praktično duplo stariji Andrej je tokom petka i subote pokazao zavidan nivo forme, ako se uzme u obzir da je valjalo „pohvatati“ repere na stazi. Posle renetiranja motora i kvalifikacija Petrović se vozio u prvih pet, u pojedinim situacijama ozbiljno je pretio pretendentima na prvo mesto, ali domaći vozači su umeli da prepoznaju opasnost, zbiju redove i sačuvaju za sebe sva tri stepenika na pobedničkom podijumu. Peto mesto na prvoj trci i prvi bodovi u CEE konkurenciji senior rotaks klase svakako su vredni hvale.

U vikendu pred nama Andrej Petrović će voziti Alpe Adria prvenstvo u Italiji, gde će u brojnoj konkurenciji odmeriti snage sa ozbiljnim majstorima volana. Imajući u vidu da je prošle godine u junior rotaks klasi bio kandidat za podijum, verujemo da će ove zavredeti isti.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *