MENI

Kvalifikacije najava uzbudljive završnice prvog polugodišta

Košutnjak treća brdska trka sezone

15. 07. 2018. Comments (0) Views: 1619 Autosport, Kružne trke

Beranovac iznedrio odlikaše

„Prvo polugodište“ Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije na kružnim stazama završeno je trećom trkom na Beranovcu nadomak Kraljeva u organizaciji Sportskog auto karting savez Srbije. Svi pobednici divizija, a bilo ih je četiri završili su prvi deo šampionata sa odličnim uspehom, a pojedinici po klasama praktično su se obezbedili do kraja, tačnije domogli su se šampionskih titula.

Aleksa Radojković na spustu

Čast da otvori takmičarski dan pripala je diviziji 4 u kojoj nastupaju vozači u najjačim automobilima. Trku je poveo Nemanja Milovanović koji je zbog probušenog pneumtaika morao u boks, ali zahvaljujući brzoj intervenciji vratio se u istom krugu i završio kao drugi u klasi. Dobar start Aleksu Radojkovića postavio je na drugo mesto u diviziji, odnosno, po ulasku u boks Milovanovića i na čelo kolone, na kom je i završio trku.

Hibrid u kecu

Hibrid je još jednom pružio odličnu partiju na Beranovcu, na radost malobrojne publike. Četiri kandidata za tri mesta na pobedničkom podijumu borilo se do poslednjeg krugu izvlačeći iz sebe i jugića poslednje atome snage. Posle nekoliko smenjivanja na vodećoj poziciji, a nakon 12 krugova, prvi kroz cilj prošao je Časlav Tošić, iza njega je bio Jovan Lazarević, a na trećem mestu završio je Petar Miloradović.

Marko Vukašinović

Divizija tri sastavljena od klasa 3, 4 i 5 bila je kako se i očekivalo više nego zanimljiva za gledanje. Najviše uzbuđenje priredili su takmičari klase 4 gde su se Marko Vukašinović, Radoslav Vukosavljević i Aleksandar Vidosavljević potrudili za isto. Na kraju Vidosavljević odustaje zbog kvara na motoru, Vukosavljević je morao da popusti jer nije imao šanse, da bi Vukašinović slavio.

U klasi 3 Draga Filipović još jednom bez premca, drugi je Milovan Ratković, a treći Radmilo Vojnović. Klasa 5 pripala je Mariu Zahiroviću.

Mali N kao po običaju veliko veselje. Posle trećeg kruga ozbiljno izletanje sa paljenjem automobila, na sreću bez posledica po vozača, uslovilo je prekid trke. Po nastavku još malo uzbuđenja sa izletanjima i na kraju slavio je Nikola Lazarević.

NEZVANIČNI REZULTATI

Trka divizija 1

Trka divizija 2

Trka divizija 3

Trka divizija 4

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *