MENI

Prvi SOR trkački dan za istoriju

Gošić i Simić opet jašu

22. 05. 2015. Comments (0) Views: 1361 Karting

Kad se Ana kupa u kombinezonu

Prvoligaški GP pripao Ani Petrović, Ćaliću prvo ovosezonsko zlato u B ligi.

sor2Prvu GoPro trku 2015 sezone osvojila je Ana Petrović. Ona je 30 krugova izvezla za vreme 21:34,7 i nakon mnogobrojnih duela sa JR kart timom, osvojila trofej i zlatnu medalju posle dugo vremena. Na dodeli se, u kombinezonu i držeći trofej, okupala u bazenu Cluba FrkaTrka.

Srebro je te subote, 16. maja, pripalo Draganu Jovanoviću, a bronza Damjanu Radovanoviću. Milan Markov je pobedio u A2 grupi, ali je od Radovanovića bio sporiji za dva deseta dela sekunde.

U generalnom plasmanu A lige SOR karting šampionata vodi Ana (108 poena) ispred Nenada Đape (88) i Dragana Jovanovića (87). Osim Đape, druga dvojica stalnih pretendenata za šampionsku titulu, Nikola Simić i Ivan Gošić, nalaze se u drugom delu prvoligaške tabele i naredni trkački dan će zajedno voziti u A2.

U timskom šampionau vodi Petrović racing tim.

U B ligi se na Drugom trkačkom danu trkalo 27 vozača. U ukupnom zbiru poena sa tri trke (osam, deset i 14 krugova) pobedio je Zoran Ćalić. On je bio najbrži u prvoj i trećoj trci, a u drugoj je bio drugi. Srebrni Marko Tomanović i bronzani Ozren Čolić su se prvi put popeli na podijum.

U generalnom plasmanu B lige vodi Ćalić ispred Milana Đurića i Đorđa Jovanovića. Najbolje plasirani novajlija u B ligi je i dalje Srećko Novakovića (peta pozicija), a Čolić, kome je ovo bio prvi trkački dan u aktuelnoj sezoni, je napravio skok od čak 25 pozicija. Odličnu vožnju na debitanskom nastupu na Huji je pokazao i Branko Drašković koji je pobedio u prve trke, dok je u trećoj bio peti. Međutim, on je u poslednje dve trke imao prevremeni start zbog čega je izgubio 30 poena. Istog dana je dva jump starta i jednaku kaznu imao je i drugi Branko (Bavrljić).

Naredni trkački dan, kada će obe lige voziti po dve trke od 14 krugova, održaće se 30. maja. Takođ, registracije za B ligu su otvorene!

M. Rudić

Komentari su zatvoreni.