MENI

Od 11. aprila počinje sedma SOR sezona

Kad se Ana kupa u kombinezonu

16. 04. 2015. Comments (0) Views: 817 Karting

Prvi SOR trkački dan za istoriju

Prvi put za sedam godina, B liga SOR Karting šampionata imala je tri grupe! Božidar Perović osvojio je zlato u A ligi, a Rade Zečević u B.

sor1

SOR je vredno radio čitave zime na promociji svojih aktivnosti i rezultati su se pokazali. Na Prvi trkački dan sedme sezone, došlo je čak 19 novih (uz šest starih) trkača koji su bili raspoređeni u tri grupe B lige. Oni su tokom zime i proleća prošli intenzivan trening u Centru za obuku i vožnja koju su pokazali u subotu govori o visokom kvalitetu obuke. U šest trka B lige, nije se desio nijedan incident, nijedan kvar na kartingu i, neračunajući jedan prevremeni start, samo jedna kazna! Uz to, novajlije su odlično vozile, još bolje razumevale zastave i potpuno se uklopile u SOR.

Vreme je bilo sunčano na Adi Huji tog 11. aprila. Club FrkaTrka je bio pun, a dobre energije i dobrog trkanja je bilo taman koliko treba. Dve grupe A lige i tri u B (ukupno 43 vozača) vozile su po dve trke od po 14 krugova. Prema pravilniku za aktuelnu sezonu, konačni plasman na Prvom trkačkom danu prvoligaša se računa na osnovu upoređivanja vremena za obe grupe zajedno. Nastavak Šampionata će se bodovati po starim pravilima – svaka grupa za sebe.
Prvi put do sada, vremena obe lige su prosleđene SWS i uskoro će biti pripisane trkačima.

sor

A liga

U prvoj trci A lige, preciznom i odlično voznjom, iznenadili su debitantni: Andrijana Radović je pobedila u svojoj grupi, Miloš Đokić je bio drugi, a Dragan Hadžić četvrti. Milan Markov je vozio karting broj šest koji je u subotu definitivno bio najslabiji. Iza Andrijane, drugi je kroz cilj prošao aktuelni šampion Nikola Simić. U A1, pobedio je Božidar Perović. Nenad Đapa nije završio trku zbog kvara na kartingu.

Prvu trku A2 grupe pogledajte iz perspektive kamere koju je na kacigi nosio Predrag Spasojević.

U drugoj trci, nakon peha iz prve, dominantno pobeđuje Đapa postigavši najbrže vreme dana – 14 krugova je odvozao za 10:04,53. Drugi je bio Perovića. U A2, pobeđuje Ana Petrović ispred Branislava Jakića. Debitantima pada koncentracija, a najgore prolazi Andrijana Radović koja u ulazu u šikanu pravi prekršaj nad Damjanom Radovanovićem i dobija kaznu od 12 dodatnih sekundi. Nije to lako podnela. Kasnijim pregledavanjem snimka, utvrđeno je da prekršaja ipak nije bilo tako da je kazna poništena.

Upoređivanjem vremena iz obe trke, zlato na trkačkom danu osvaja Božidar Perović, srebro Nikola Simić, a bronzu Ana Petrović. SOR Vesti će uskoro objaviti intervjue sa Perovićem i Petrovićkom.

B liga

Od 25 trkača, u prvih sedam na konačnom plasmanu Prvog trkačkog dana, našlo se svih šest iskusnijih drugoligaša. Zlato je pripalo Radetu Zečeviću koji je bio drugi u prvoj i prvi u drugoj trci. Bronzani je bio iskusni Zoran Ćailć. Najveće iznenađenje je dana je Srećko Novaković, jedan od debitanata u B ligi. On je sa prvim i drugim mestom u dve trke, na kraju dana zaslužio srebrnu medalju. Uskoro ćemo objaviti intervju sa ovim perspektivnim momkom.

SOR svima čestita na odličnim trkama i fer pleju, a novim trkačima želi dobrodošlicu!

Naredni trkački dan će se održati u subotu, 25 aprila

M. Rudić

Komentari su zatvoreni.