MENI

Brdska trka, Avala, Trening (SNIMAK)

Dobar početak sezone za Nemanju Milovanovića

9. 06. 2013. Comments (0) Views: 758 Autosport, Brdske trke

Miljkoviću sve počasti

Premijerna trka šampionata Srbije u automobilizmu na brdskim stazama, u organizaciji Srpskog automobilskog saveza- AMSS, vožena je u nedelju na legendarnoj Avali. U idealnim vremenskim uslovima za trku, veliki broj gledalaca uživao je u majstorijama ukupno 29 vozača, koliko ih se pojavilo na startu sezone.

IMG_5511Apsolutni heroj dana je mlađani Nikola Miljković, koji je u dve vožnje od podnožja do vrha Avala u hondi sivik ostvario ukupno vreme četiri minuta i 37 sekundi. Proslavljeni as domaćeg auto sporta, Vitomir Susi Cvetić, posle dužeg vremena se pojavio na jednoj trci, u golfu hobi i to na svojoj omiljenoj stazi, ali je na kraju u dve vožnje bio tačno 4, 5 sekunde sporiji od Miljkovića.

Treće mesto pripalo je odličnom Nemanji Milovanoviću, za volanom „BMW 320 SP“, koji je od Cvetića nakon dva „penjanja“ sporiji samo osam desetinki sekunde! Četvrta, peta i šesta pozicija pripadaju Vladimiru Zečeviću, Živku Gajiću i Slobodanu Jovanoviću, a to je ujedno i plasman ostalih u klasi N do 2000 kubika, iza već pomenutog Nikole Miljkovića.

IMG_5504Kada je reč o borbi po klasama, sigurno najinteresantniji okršaji viiđeni su u najmanjoj klasi, „jugo 55“. Relista Strahinja Kovačević je na kraju izvojevao pobedu sa samo dve destinke prednosti ispred Branislava Cvetića. Ključ uspeha bila je sjajna druga vožnja, gde je Kovačević tri desetinke boljim vremenom anulirao Cvetićevu minimalnu prednost iz prve trke. Poslednje mesto na podijumu pripada Marku Mariću, ali tek pošto su Petar Jovanović, Darko Ristić, Aleksandar Galović i Saša Uzelac diskvalifikovani zbog neispravnosti kućišta filtera za vazduh.

U konkurenciji klubova, pobeda je pripala ASK Centar Boban, ispred ASK Real motorsport i ekipe „MM Pauer“.

Na kraju valja istaći da je trka bila dobro organizovana, a manji prekidi uzrokovani su samo zbog kvarova i lakših izletanja. Utisak je da smo ovog vikenda na Avali videli sve ono najbolje što Srbija ima, kada su brdske trke u pitanju, pojačani za pojedine takmičare čija je primarna disciplina reli. Naredna trka sezone na programu je 24 i 25. avgusta na Kopaoniku.

I. Marković

ZA NEZVANIČNE REZULTATE: KLIKNITE NA LINK

Komentari su zatvoreni.