MENI
Nemanja Neca Jovanović Kečkemet prvenstvo Mađarske april 2021

Jovanović sedmi u Mađarskoj na Kečkemetu

Nemanja Neca Jovanović SSKS april 2021 Jagodina OK Junior klasa

Nemanja Jovanović briljirao na startu sezone SSKS

21. 04. 2021. Comments (0) Views: 223 Karting

Petroviću trijumf, a Matlaku četvrto mesto u Mađarskoj

Proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Mađarske u okviru Rotax Max Challenge Hungary, na kome su nastupili vozači kluba Crvena Zvezda: David Matlak u klasi Micro Max i Andrej Petrović u klasi Senior Max. Trka je održana na izuzetno zahtevnoj stazi u Kečkemetu gde je u ovom slučaju izazov bio još veći jer su organizatori odlučili da se vozi kontra krug. Trkački vikend je pokazao izuzetnu saradnju i zajedništvo, što ukupni rezultati i pokazuju. David Matlak je završio na 4. poziciji u klasi Micro, a Andrej Petrović niže još jednu pobedu u klasi Senior, u kojoj prvi put nastupao kao najmlađi takmičar.

Na zvaničnim treninzima u subotu David Matlak je briljirao zauzevši dva prva mesta, dok je Andrej Petrović u traženju idealnog podešavanja kartinga varirao od drugog do petog mesta u jakoj konkurenciji od 15 seniora.

U nedelju, nakon zagrevanja, pred sam start kvalifikacija, organizator vraća vozače iz predstarta i proglašava kišnu trku. Veoma brzo su svi zamenili gume i bez treninga startovali po kiši. David Matlak uspeva da zauzme 2. poziciju. Andrej Petrović je takođe izašao na kišnim gumama i zauzeo 1. poziciju.

Na startu prve trke David izbija na prvu poziciju i uspešno je brani prva 2 kruga kada kiša počije da pada i David se nakon okretanja u krivni vraća na 4. mesto. Trka je prekinuta zbog incidenta u kom je učestvovalo 4 kartinga, bez ozbiljnijih povreda. Trka je nastavljena, a David uspeva da završi na 2. poziciji. Andrej Petrović startuje sa pol pozicije i u prvoj krivi pada na 3.mesto. Uspeo je da se izbori za drugo mesto školskim preticanjem u krivini već u prvom krugu, dok je u trećem krugu izvršio pritisak i maestralno na pravcu prešao u vođstvo gde je ostao do kraja trke.

David Matlak Kečkemet april 2021

David Matlak Kečkemet april 2021

Drugu trku David Matlak startuje sa 2. pozicije i pada na treće mesto u prvom krugu. U trećem krugu uspeva da vrati drugu poziciji, ali je odmah i gubi prilikom okretanja usled velike količine vode na stazi. Drugu trku, po pljusku, završava na 3.poziciji.
Andrej Petrović u drugoj trci startuje sa pol pozicije, u drugoj krivini pada na 2. mesto, ali nakon ozbiljne borbe sa 5 vozača po pljusku i natopljenoj stazi, završava na 3. mestu.

Treća trka je vožena u po već ustaljenom pljusku i natopljenoj stazi što je izuzetno motivisalo Davida. Startovao je sa 3. mesta, i maestralnom vožnjom po kiši uspeva da prestigne sve vozače ispred sebe, postavlja najbolje krugove. Veoma lako stiže do Uroša Bogdanića sa kojim uspeva da drži tempo sve do dav kruga pre kraja. Brzim ulaskom u krvinu stiže na 0.1 sekundu od Bogdanića, ali zbog jačeg kočenja i previše vode na stazi okreće se i izleće na staze u natopljenu zemlju. David Matlak se vraća na stazu i treću trku završava na poziciji 8.

Andrej Petrović, u trećoj trci startuje uspešno sa treće pozicijie. Posle nekoliko krugova ide na drugu poziciji gde taktički ostaje do kraja trke, jer je tom pozicijom imao zagarantovano prvo mesto u generalnom plasmanu.

Tekst i foto: Laura Francišković

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *