MENI

Mali N Milanoviću

Milanović sa titulom na Dakar

27. 10. 2012. Comments (0) Views: 781 Autosport, Brdske trke

Borković najbrži na Avali u subotnjem izdanju

Prvi dan, duple finalne trke Otvorenog šampionata Srbije na brdskim stazama koja je vožena na Avali obeležio je Dušan Borković aktuelni šampion Evrope u pomenutoj disciplini u kategoriji 1. AMS Srbije i Srpski automobilski savez i organizator Real motor sport iz Beograda upriličili su ljubiteljima brzine na četiri točka perfektan takmičarski dan. I ako je sam kraj oktobra vremenski uslovi na periferiji prestonog grada bili su više nego odlični.

BRZI MLADOŽENJA Dušan Borković

BRZI MLADOŽENJA
Dušan Borković

Dva zvanična treninga plus dve zvanične trke prvog dana odrađene su u savršenom vremenskom ropku i pore nekoliko izletanja, na sreću bez posledica, koje su sastavni deo auto sporta. Pored takmičarskog, brdska trka na Avali, pre svega ima humanitarni karakter, jer sva sredstva od startnina idu na žiro račun za dalje lečenje Miloša Spasojevića, koji je pre nešto više od dva meseca posle udesa na Tari tokom treninga ostao bez noge. U prilog tvrdnji koliko su takmičari spremni da nesebično pomognu Spasojeviću govori činjenica, da će jedan automobil voziti dva vozača, kako bi mogli da uplate dva startnine. Oni koji su vozili u danas, sutra se sele u publiku, na opštu radost publike.

U tom slučaju, ni malo ne čudi što je na startu duple brdske trke bilo više od 50 automobila u svim raspisanim klasama. Očekivani duel za generalni plasman na relaciji Borković – Stamenković je izostao, „zahvaljujući” izletanju Stamenkovića u drugoj vožnji bukvalno u drugoj krivini. Takav razvoj situacije ni malo nije smetao Željku Đunisijeviću da se domogne drugog, odnosno Srđanu Višnjiću trećeg u generalnom plasmanu.

U klasi 1600 E 1 slavio je Vladimir Ilić, u 1400 E1 najbrži je bio Dragan Zlatković, u 1400 N/A Dragan Filipović, u Hibridu Zvezdan Jovanović, a u klasi mali N Petar Jovanović.

Danas je na programu isti raspored, mada postoji mogućnost da se vozi samo jedan zvanični i naravno dve vožnje, posle čega će uslediti zvanično proglašenje i dodela pehara za oba dana.

Komentari su zatvoreni.