MENI
Hibrid Željko Pisarić 22

Radovi i meto uslovi odložili Subotište

Dušan Borković TCR svetsko Portugalaija

Borković na startu TCR svetskog takmičenja osvojio 30 poena

Dušan Borković najava sezone april 2023

25. 04. 2023. Comments (0) Views: 1021 Autosport, Kružne trke

Borković u samom vrhu svetskog automobilizma

Dušan Borković, svoju 30. sezonu počinje u inaguralnom takmičenju TCR Svetskog rangiranja. Srpski automobilista voziće po TCR evropskom kalendaru gde će skupljati bodove za finalnu trku TCR Svetskog rangiranja koja će se održati u Makau, 19. novembra. Za dodatne bodove srpski as će po potrebi voziti ostale internacionalne trke TCR šampionata. Borković će posle četiri godine ponovo nastupati sa šampionskim timom Target Competition iz Italije. Voziće automobil Hyundai Elantra N TCR pod svojim, već prepoznatljvim brojem 62.

Sezona počinje već predstojećeg vikenda, 27. i 28. aprila, trkom u Portugalu na internacionalnoj trkačkoj stazi Algarve. Našeg asa očekuje ukupno 14 trka u Evropi, tokom kojih će skupljati bodove za finalnu trku i osigurati ulazak u top 60 u konkurenciji od više od 1000 vozača. Ujedno će se rezultati bodovati i za TCR Evropski šampionat. Borkoviću predstoji veliki izazov budući da će tokom svake trke biti u konkurenciji za vozačima iz različitih šampionata širom sveta.

– Veoma sam uzbuđen što ću nastupiti u novom konceptu TCR svetskog takmičenja. Princip bodovanja je mnogo jednostavniji nego što se čini. Često kada objašnjavam prijateljima, poredim sa mehanizmom bodovanja ATP rang liste u tenisu i tada bude mnogo jasnije. Moj Tim Borkovic i ja uvek težimo da idemo u korak sa svetskom scenom automobilizma kako bismo na najbolji način predstavili sve naše partnere i našu Srbiju. Veliki izazov je pred nama ali smo spremni da damo svaki atom snage za ulazak u finale – rekao je naš as, Dušan Borković.

Hyundai Elantra N TCR Dušana Borkovića za sezonu 2023

Hyundai Elantra N TCR Dušana Borkovića za sezonu 2023

Kako funkcioniše TCR Svetsko rangiranje?

Crpeći inspiraciju iz onoga što rade drugi popularni sportovi, čelnici TCR šampionata su razvili koncept svetske rang liste koja će ujediniti vozače svih TCR šampionata širom sveta i dodeljivati im bodove prema njihovim rezultatima. Krajnji cilj našeg automobiliste je ulazak u top 60 vozača u konkurenciji od više od 1000 vozača, i predstavljanje Srbije i Borkovićeve partnere na jednoj od najvećih svetskih manifestacija automobilizma na trci u Makau, 19.novembra.

Plasman svakog vozača određuje se na osnovu njegovih poslednjih 20 rezultata, a nova rang lista biće objavljivana u ponoć (00:00 CEST) svake srede na sajtu tcr-worldranking.com

Kako izgleda finale TCR Svetskog rangiranja?

Finale TCR Svetskog rangiranja će se održavati svake godine, tokom četiri dana, u plej-of formatu i učestvovaće 60 vozača: najboljih 15 vozača klasifikovanih u TCR Svetskoj turi i najboljih 45 vozača klasifikovanih u TCR Svetskom rangiranju do 1. oktobra. Spisak kvalifikovanih vozača biće objavljen 4. oktobra.

Preliminarni Kalendar sezone:

28-30 April – Algarve, Portugal

12-14 Maj – Pau, Francuska

26-28 Maj – Spa-Frankoršamps, Belgija

16-18 Jun – Hungaroring, Mađarska

21-23 Jul – Pol Rikard, Francuska

22-24 Septembar – Monca, Italija

20-22 Oktobar – Barselona, Španija

19. Novembar – Makau*

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *