MENI
Petra Milosavljević Zlatna kaciga za 2022 a

Dijamantski put Petre Milosavljević

Andrej Petrović i Andrija Kostić Soči januar 2023 a

22. 01. 2023. Comments (0) Views: 175 Karting

SRT „probio led“ u Sočiju

Andrej Petrović i Andrija Kostić predstavnici Serbian rejsing tima (SRT) minulog vikenda učestvovanjem na zimskom rotaks kupu u Sočiju, zvanično su započeli takmičarsku sezonu. I pored činjenice da se bili u svojstvu gostiju dvojac iz Srbije lavovski se borio i u velikom stilu odradio „probijanje leda“ u Rusiji.

Posle kvalifikacija i eleminacionih trka u kategoriji seniora Andrej Petrović je u finalnom okršaju prvi prošao kroz cilj, na veliku radost prateće ekipe, ali i iskrenih poklonika sporta brzina na četiri točka. Za „zelenim stolom“ mlađani Petrović je dobio tri sekunde penalizacije, pa je umesto da na najvišem stepeniku pobedničkog postolja podigne pehar za zasluženu pobedu, morao je da se „zadovolji“ trećim mestom.

Interesantno je nagalsiti da je Petrović tokom kvalifikacija ostvario četvrto vreme. U prvoj trci imao je problema sa karburatorom, tako da je ostao bez plasmana. U drugoj trci je završio na drugom mestu, da bi u polufinalu startovao sa 13. mesta i završio na petom. Finalni okršaj triler završnica. U krivini pre startno-ciljnog pravca Petrović je prestigao vodećeg i prvi prošao kroz cilj. Epilog je poznat.

Andrej Petrović Soči januar 2023

Andrej Petrović Soči januar 2023

Andrija Kostić imao je ništa manje zanimljiv i uzbudljiv vikend u Sočiju takođe u kategoriji seniora. Poput starijeg i iskusnijeg kolege, Kostić je takođe imao problema na prvoj trci sa takmičarskom spravom, ali se nije dao obeshrabriti. Toliko je bio spreman da se domogne pobedničkog postolja da je u finalnoj trci u trenutku kada je bio četvrti doživeo klasično izbacivanje sa staze udaracem otpozadi „nesmotrenog“ kolege. No, ni tada se Kostić nije predao, već se vratio i kroz cilj prošao kao 18. u konekurenciji 26 vozača.

Andrej Petrović i Andrija Kostić Soči januar 2023

Andrej Petrović i Andrija Kostić Soči januar 2023

Koliko za dve nedelje predstavnici SRT-a u kompletnom sastavu: Anrej Petrović, Andrija Kostić i Nemanja Jovanović putuju u Španiju na zimski kup koji je uvretira za Trofej Evrope.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *