MENI
D. Borković - I. Marković 55. Srbija reli

Posada D. Borković – I. Marković vodeća posle prvog...

Gen.Sek. SAKSS Petar Matović suvozač Igor Marković i vozač Dušan Borković

Borković ispisao nove stranice istorije Srbija relija

Uoći ceremonijalnog starta 55. Srbija relija

24. 09. 2022. Comments (0) Views: 724 Autosport, Reli

„Obaranje“ rekorda tokom prvog dana 55. Srbija relija

Srpska posada sa brojem 62 koju čine Borković i Marković uspela je da obori sopstveni rekord staze na brzinskim ispitima Stanišinci i Silver. Prethodne rekorde postavili na prethodnim relijima, što samo potvrdjuje odličnu formu dvostrukih šampiona Srbija relija.

Dušan Borković briljirao je prvog takmičarskog dana na 55. Srbija reliju. Posle šest izvezenih brzinskih ispita Borković je ubedljivo prvi u generalnom plasmanu sa 1 min i 16 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Stajkova iz Bugarske i 1 min i 27 sekundi prednosti u odnosu na još jednu bugarsku posadu, Surilova i Zdravkova.

Zajedno sa suvozačem Igorom Marković, Borković je tokom prvog dana bio ubedljivo prvi na pet od ukupno šest brzinaca.

Danas su svoje umeće dokazali na šest specijalnih ispita: Stanišinci 1, Silver 1, Župa 1, Stanišinci 2, Silver 2, Župa 2. Uigrani pobednički tandem nesumnjivo predstavlja najveće favorite ovog najznačajnijeg regionalnog automobilskog takmičenja.

Uprkos manjem izletanju na poslednjem brzincu, vozač NIS Petrol Racing Tima nakon prvog dana takmičenja je rekao da je zadovoljan rezultatom i da se nada trećoj pobedi na Srbija reliju.

Nezaustavljivi duo Borković-Marković sutra očekuje još šest specijalnih brzinskih ispita na stazama Klobuk, Župa Tamjanika, Stanišinci, Klobuk 2, Župa Tamjanika 2, Stanišinci 2.

tekst i foto: PR tim

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *