MENI

Prolećna pozivna trka

Balkanski šampionat startovao u Grčkoj

22. 03. 2016. Comments (0) Views: 1011 Brzinski, Motociklizam

Tintor preko Balkana do svetskog šampionata

U praskozorje brzinskog motociklizma u Srbiji i okolnim zemljama, Draženko Draža Tintor uveliko vrši finalne pripreme za premijernu trku takmičarske sezone, i pride pod kupolama Beogradskog sajma tokom tradicionalne manifestacije Motopešn, ima vremena da se na štandu Dinara oil tima uredno fotografiše i razgovara sa navijačima. Predstojeću sezonu planira da „potroši“ na Balkanski šampionat, Alpe Adrija kup, kako bi se naredne kao tim oprobali u svetskom endjurans šampionatu.

Tintor

Drugog vikenda aprila, trkom na nekadašnjem vojnom aerodromu pored Plevena u Bugraskoj startuje Istočnoevropski šampionat. Dinara oil tim sa prvim vozačem Draženkom Tintorom koji ostaje u klasi formula 1000 na premijernom takmičenju Istočne Evrope ući će sa istim timom sponzora i mehaničara.

– Plan nam je da se i ove godine pojavimo na više takmicenja u zemlji i inostranstvu. Prošlu godinu završio sam kao trećeplasirani u šampionatu Srbije u klasi formula 1000. U sezoni koja je pred nama pokušaću da osvojimo titulu prvaka Istočne Evrope u pomenutoj klasi. Prošlogodišnju sezonu pamtiću po ozbiljnom padu u Grčkoj na Istočnoevropskom prvenstvu gde sam prilično oštetio motor što je uslovilo da odustanem od daljeg takmičenja u pomenutom šampionatu – rekao je Draženko Tintor.

Veliko srce i želja da nastavi sa moto sportom bili su dovoljan razloga da sponzori i prijatelji izađu u susret Tintoru.

– Bez ozbiljne takmičarske sprave nema ni valjanog trkanja, moji dragi prijatelji i sponzori kupili su mi rezervni motocikl BMW s1000rr, a ostavio sam i moj omiljeni motocikl honda cbr 1000rr, koliko da se zna. Prvu trku odradićemo 10. aprila na Plevenu, a onda sledi dupla trka u Grčkoj na stazi Seres od 20. do 23. aprila. Ove godine planirama da učestvujem i na dve trke Alpa Adrija kupa, a iduću želja nam je da se oprobamo kao tim u svetskom endjurans šampionatu – jasan je Tintor.

tintor1

Bez treninga nema na izlaska na stazu, a Dražen je uveliko u akciji.

– Počeo sam sa treninzima tako da ću pokušati da ostanem u dobroj formi čitavu sezonu. Koristim prilku da se zahvalim sponzorima: generalnom Dinara oil, Malečić doo, Metalac Šimanovci, Vitexs salonu nameštaja, Vanja limeh, Zorić ap, Đurić restoran Kululuk, Mostar, vulkanizerskoj radnji Nikica Maks Moment, Guevara, Moto klub Akademac i moja najbitnija podrška familija,supruga Ivana i najvatreniji navijač ćerkica Elena.

NAGRAĐIVANI ORGANIZATOR

Dražen Tintor bez rezvere daje sebe kao takmičar, ali i organizator, u prilog tvrdnji govori I nagrada za najbolje organizovanu trku 2011. godine. Poučen iskustvom u odnosu sa matičnim savezom Tintor sa manuo organizacije trka, kako na svoju, tako na žalost takmičara.
– Kao organizator sam se oprobao “praveći” trku u Banjaluci 2011. godine i dve trke naredne 2012. Zbog loše komunikacije sa Moto savezom Srbije odustao sam od daljih aktivnosti po tom pitanju i pored činjenice da je moja trka proglašena za najbolju organizovanu 2011 – dodao je Tintor.

Komentari su zatvoreni.