MENI

Bulatović-Lalušić na finalnoj trci u Barseloni

Borković zbog povrede i finansija neće voziti Makao

1. 11. 2014. Comments (0) Views: 664 Autosport, Kružne trke

Bulatović zadovoljan, Lalušić u problemima

Došao je i dan za kvalifikacije i prvu trku od dve zakazane za ovaj vikend, ujedno i poslednji trkački vikend ove sezone u Seat Leon EuroCup-u.

lalusic

Jutros u 09:45 h, održane su kvalifikacije za prvu trku. Dvojac Bulatović-Lalušić nije imao baš dobro vreme na kvalifikacijama obzirom na veliki broj domaćih vozaća koji su dobro poznavali stazu. Dejan Bulatović uspeo je samo do 26. pozicije od 28 vozaca, dok je Lalušić bio 28. Mladen je imao problema u jednoj krivini, nakon blokade točkova dosta je oštetio gume i to je otežalo kvalifikacije za njega…

13:15 Vreme za prvu trku… Kako pravila nalažu, Mladen Lalušić je morao startovati sa istim gumama iz kvalifikacija koje su bile oštećene, ali je ipak imao sjajan start i uspeo da preuzme nekoliko pozicija. Već u drugom krugu guma je pukla i raspala se, tako da je Lalušić morao da ide u boks i promeni gume. U momentu kada je guma pukla, oštetila je deo elektronike, pa je automobil postao problematican za upravljivanje, i nakon nepunog kruga, morao je da završi trku. Danas je Lalušić imao težak i malerozan dan, ali sutra se vozi druga trka, nadamo se sa više sreće.

„Nisam baš zadovoljan… ovo nisam očekivao. Borim se hrabro i obzirom da smo novi u ovom prestižnom evropskom kupu najveći rezultat je to što smo uporni da se što bolje upoznamo sa automobilom i stazama. Naš tim je nov, menadžer i tim su do sada radili u reliju, a to znači da smo svi novi u ovoj formi trkanja. Ali, ne predajemo se i daćemo sve od sebe da sve krene kako treba.“ – izjavio je Mladen Lalušić.

Iskusni automobilista, Dejan Bulatović ima slično viđenje situacije… On je na trci uspeo da stigne do 19. pozicije i sve bolje savladava ponašanje automobila što rezultuje važnim informacijama za tim i mehaničare.

Bulatovic

„Zadovoljan sam trkom, auto radi super, učimo sve više i više… Za vreme trke udario sam vozača ispred mene jer je dosta ranije kočio, a sudije su mi rekle da ću sutra dobiti kazneni prolaz kroz boks, ako budem nekoga udario. To je bilo čisto rano kočenje, ali sta da se radi? To su trke, mi vozimo, a sudije sude… Tim daje svoj maksimum, kao i ja, ali ipak nam treba još dosta treninga, testiranja i upoznavanja sa svim stazama u kalendaru. Sve u svemu, dobra trka.“ – izjavio je crnogorski vozač Dejan Bulatović.

Dejan Bulatović je odvezao 14 krugova za 28:48.960, njegov najbrzi krug je bio 2:00.655 sa prosečnom brzinom od 138,9 km/h.
Lein Racing Team očekuje drugu trku sutra menadžer tima, Miran Kacin, nada se boljim rezultatima.

Komentari su zatvoreni.