MENI

Sandrlend i Roma u vođstvu

Sagmajster podiže ritam

7. 04. 2014. Comments (0) Views: 471 Motociklizam

Koma i Sanderlend zajedno kroz cilj

Drugi dan Svetskog šampionata za motocikle u pustinji oko Abu Dabija bio je u znaku fabričkih vozača KTM Marka Kome i mlađeg, ali ništa manje ozbiljnog kolege Sema Sandrlenda. Spektakularnim prolaskom kroz cilj, tik jedan pored drugoga, obezbedili su dva vodeća mesta u plasmanu dvotočkaša. Miran Stanovnik je posle dva dana na šestoj pozciji dok je gorostas sa severa Bačke Gabor Sagmajster popravio plasman za četiri mesta i trenutno je 17.

Spust

– Moj zadatak je bio da otvorim stazu, što sam vrlo dobro radio u prvoj polovini brzinskog ispita. Tokom jednog doskoka povredio sam ručni zglob i posle toga sam prepustio vodeću poziciju klupskom kolegi Komi i praktično smo zajeno prošli kroz cilj. Dan je bio dobar i verujem da će tako biti i u nastavku – rekao je Sandrlend.

Znatno iskusniji i prvi vozač tima Mark Koma svestan je činjenice da će ga mlađani Sandrelend vrlo brzo naslediti i zbog toga vrlo mudro koristi svaki trenutak da dokaže kako je još uvek nezamenjiv.

SandrlendSS2

– Za nama je još jedan dobar dan, Sem i ja smo išli zajedno tokom čitavog brzinca i pored toga što su uslovi na trenutke bili teški. Cilj nam je da do kraja takmičenja ostanemo u vrhu – dodao je Koma.

U odnosu na prvi dana Sagmajster je napravio pomak za četiri pozicije i na taj način nagovestio da polako ali sigurno ulazi u ritam.

– Prvi deo specijale bio je idealan za one koji nemaju mozak, ali imaju hrabrosti da odvrnu gas do daske, što bi se reklo. Bilo je trenutaka kada je stvarno bilo potrebno povesti računa o navigaciji u nepreglednom moru peska po dinama, ali to je sad slobodno mogu reći, stvar rutine. Polako ulazim u formu, što se vidi i po plasmanu, a vredno je napomenuti da ne vozim do maksimuma i da praktično imam još lufta – rekao je Sagmajster.

GabiCP

Posle drugog dan zbog stomačnih problema koje je Nani Roma imao na dinama, došlo je do promene u plasmanu automobilista, sad je na prvom mestu Rus Vasiliev, koji takođe vozi mini.

– Zbog lomatanja po dinama gore dole, u jednom trenutku mi je pozlilo, tako da sam morao da zatražim medicinsku pomoć. Popio sam par pilula i nastavio. To mi se često dešava u pustinji, ali u ovom trenutku je važnije da je tim u vrh i verujem da će tako ostati do kraja – naglasio je Roma.

Trećeg dana specijalni brzinski ispit iznosi će 256 kilometara i voziće se praktično oko kampa.

Komentari su zatvoreni.