MENI
JAHAČI U KLASI 600 SS Krivina kod boksa

Zalužani najava letnje pauze

LOKALNI HEROJ U HEPENINGU Saša Babić

Superiorni Saša Babić

PRVI PUT NA ZALUŽANIMA Miloš Milovanović

7. 07. 2012. Comments (0) Views: 503 Brzinski, Motociklizam

Dolazi više od 200 takmičara

„Moto trke Banjaluka 2012“ – takmičenje za šampionate Srbije i Republike Srpske biće održano na stazi u Zalužanima.Očekuje se učešće blizu 200 takmičara, koji će voziti trke u šest klasa, ovo je jedinstveno takmičenje ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini.

 PRVI PUT NA ZALUŽANIMA Miloš Milovanović U klasama 600 Superbike, 600 SuperStock, 1000 Superbike, 1000 SuperStock i 125 SP Junior pobednici će osvojiti možda i ključne bodove u borbi za prva mesta, ali će i obezbediti svojim klubovima značajne bodove u tekućoj takmičarskoj sezoni. Ovogodišnje trke su otvorenog tipa, pa će pored vozača iz Republike Srpske i Srbije, u trkama učestovati i vozači iz Hrvatske, Rumunije, Makedonije, Grčke, Turske i Bugarske.

Takmičenje koje je i prošle godine održano u organizaciji Tintor Racing Team-a, Ministarstvo za sport i omladinu Republike Srbije proglasilo je najboljim u sezoni 2011. Na ovoj manifestaciji, koja već godinama ima veliku popularnost kod publike i jedinstvena je na ovim prostorima, očekuje se veliki broj ljubitelja moto sporta.

-Potvrđen je dolazak najjačih vozača sa ovih prostora. Vredi istaći imena Miloša Milovanovića u kraljevskoj klasi, zatim Dragoslava Perišića (Aranđelovac) koji jedini učestvuje u trkama izdržljivosti 24 sata Le Mana, biće tu i Nenad Petrović (Kragujevac), a veoma neizvjesno će biti u klasi 600 SuperStock, gde se za prvo mesto bore Nenad Stojanović iz Srbije i Vedran Močibob iz Hrvatske. Na ovaj način želimo da popularizujemo moto sport na ovim prostorima i zato smo odlučili da Tintor Team zaživi i u Republici Srpskoj – rekao je Draženko Tintor, predstavnik Tintor Racing Team-a i organizator takmičenja „Moto trke Banjaluka 2012“.

U svim klasama se se očekuje velika neizvesnost po pitanju pobednika i upravo zbog te činjenice, kao i zbog male bodovne razlike među vodećima u generalnom poretku, ova trka je najbitnija u šampionatu Srbije.

S.B.

Komentari su zatvoreni.