MENI
Goran Medić I mesto u generalnom subota maj 2024 Toyota Yaris GR

Mediću subota – Stevanoviću nedelja

Andrija Kostić CEZ Balaton maj 2024

Andrija Kostić vrši pripreme za drugu rundu F4 CEZ...

14. 05. 2024. Comments (0) Views: 264 Autosport

Auto slalom uvodna disciplina

Lazar Bugarčić sedamnaestogodišnjak iz Beograda član ASK Concord racing tema minulog vikenda učestvovao je na auto slalom nadmetanju u Rakovici koje je bodovano za Otvoreni i nacionalni šampionat Srbije. I ne samo da se nadmetao već je osvojio dva treće mesta u klasi 1 za volanom ford fieste. Ovu disciplinu je izabrao kako bi dao primer svojim vršnjacima da ulica nije trkačka staza i da mogu svoje znanje i umeće da pokažu na stazi gde je bezbednost na prvom mestu.

– Aktuelnu sezonu započinjem u novoj klasi sa potpuno drugačijim automobilom marke ford fiesta. Nije mi bilo potrebno puno vremena kako bi se navikao na nov auto. Rakovica je bilo odlično mesto da probam auto jer stazu poznajem. Kao i prošle godine uslovi za trkanje bili su odlični – uvodne su reči Lazara Bugarčića.

Tokom dva dana vremenski uslovi diktirali su pristup pripremanju takmičarskih sprava, što je bio sam dodatni podstrek i izazov.

– Bilo je malo problema sa vremenom, pošto su se uslovi na stazi dosta menjali. Bilo je delova gde je staza bila skroz suva dok u drugom delu je bilo dosta vode. Našao sam tempo koji sam držao i uspevao iz vožnje u vožnju da budem sve brži i brži, bez problema sa greškama i obaranjem čunjeva. Prvi dan završavam na 3. mestu u klasi. Nedelja je bila dosta slična kao i prvi dan. Problemi sa vremenskim promenama, sa uslovima na stazi ali na svu sreću snašao sam se dobro i uspevao da poboljšam vreme i ponovo završio 3. u klasi – jasan je Bugarčić.

Lazar Bugarčić na premijernoj trci u populatnom Hibridu 2023

Lazar Bugarčić na premijernoj trci u populatnom Hibridu 2023

Pre godinu dana prvo iskustvo sa auto sportom Bugarčić je stekao baš u Rakovici u krugu nekadašnjeg giganta „DMB“ fabrike automotora.

– Svoju prvu trku vozio sam 2023. godine sa 16 godina u Rakovici u Yugu popularnom hibridu i u prvoj trci uspeo sam da ostvarim 3. mesto u klasi kao i 2. mesto u junirskom plasmanu. Sledeća trka mi je bila Deliblatska peščara, u kojoj sam takođe uspeo da ostavrim 3. mesto u juniorskom plasmanu. Zbog problema sa automobilom tu sezonu završavam sa učestvovanjem na samo te dve trke. Koristim priliku da se zahvalim svom klub ASK “CONCORD RACING TEAM“ koji mi je omogućio da vozim i ove sezone kao i svom ocu i porodici jer su oni moja najveća podrška. Bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zajednicki planovi za ovu godinu su nam da odvozamo što je više trka moguće i da se nadamo još boljim plasmanima.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *