MENI

Borković pokorio evropska brda

Borković na vrhu Evrope

27. 08. 2012. Comments (0) Views: 1770 Autosport, Brdske trke

Poplava oštetila menjač na vektri Mikice Vesnića

Vremenska prognoza koja je predviđala kišu za nedeljnu trku u Ilirskoj Bistrici se obistinila i u mnogo čemu pokvarila spektakl u Sloveniji na takmičenju za šampionat Evrope. Prisutni su bili svedoci biblijskog potopa koji je nakon dva meseca suše pogodio ovaj deo Evrope. Zbog problema sa menjačem Opel vektre, ali i loših uslova na stazi ASK Sport Auto Vesnić je odlučio da ne nastupi na drugoj trci i tako sačuva automobil pred kulminaciju sezone regionalnog FIA KUP takmičenja „Bezbednost na putevima”.

KLIZAVO KAO PO LEDU: Vesnić u vektri na stazi

KLIZAVO KAO PO LEDU:
Vesnić u vektri na stazi

Situacija na stazi je bila toliko ozbiljna da dok su delovi opreme i šatora plutali u 15cm dubokoj vodi u servisu, vozači formula pisali peticiju da se trka ne vozi.

– Žao mi je što je nevreme upropastilo takmičenje koja je mnogo obećavalo. Na treninzima smo pokazali koliko smo spremni za evropske trke ali sutradan nam se jednostavno nije dalo. Moja vektra nije vozilo koje je jednostavno voziti u ovakvim uslovima. Snagu iz motora nije bilo moguće preneti na podlogu. Moram napomenuti da je ovo bila možda i najklizavija staza na kojoj sam u svojoj karijeri nastupio. Uz sve to iz menjača je počeo da dopire čudan zvuk što je još više doprinelo odluci da odustanemo od daljeg takmičenja. Ovo je za nas bio izlet bez takmičarskog značaja i bilo bi glupo previše rizikovati pred odlučujući deo sezone.

Žao mi je navijača i tima ali smatram da smo doneli pravilnu odluku. Ovom prilikom želim još jednom da čestitam Dušanu Borkoviću na zasluženoj tituli Šampiona Evrope na brdskim stazama – rekao je Vesnić neposredno nakon završetka prve vožnje u Ilirskoj Bistrici.

Tim je već u Srbiji i u toku su procene kolika je šteta na menjaču Opela. Milovan Mikica Vesnić sezonu nastavlja 15 – 16. septembra kružnom trkom na Batajnici.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.