MENI
Andrija Kostic Valelunga test F 4 februar 2024 foto

Andrija Kostić najbrži na testiranju i u Valelungi

Kostić zadovoljan posle testa u Mizanu

9. 03. 2024. Comments (0) Views: 371 Autosport, Karting, Offroad

Sedam disciplina i 42 nadmetanja

Sportski auto karting savez Srbije (SAKSS) obelodanio je kalendar takmičenja za aktuelnu sezoni kojeg u sedam disciplina krasi 42 nadmetanja od aprila do novembra.

Start sezone zakazan je takmičenjam u autoslalom disciplini drugog vikenda aprila u Zaječaru. Nakon toga sledi još devet „okršaja“, a finale je na programu prvog vikenda oktobra u Rakovici. U zbiru autoslalom broj dest trka, što ujedno i najviše.

Šampionat na krugu startuje u Zalužanima (Republika Srpska) trećeg vikenda aprila duplim takmičenjem. Dva meseca kasnije sledi još jedna dupla Banjaluka, zatvim dva rezervna termina, a finale je u Beogradu polovinom septembra.

„Brđani“ otvaraju sezonu polovinom maja na Tari, a finale je Negotinu u oktobru. Šampionat na brdu ukupno broji 8 takmičenja plus jedan rezervni termin. Formula drajver se preklapa sa „brđanima“

Karting broji ukupno tri vikenda, od toga početak i kraj su u Banjaluci,a u sredini je takmičenje u Beogradu.

Šampionat terenskih vozila broji šest trka, a start je zakazan za prvi vikend maja u Beogradu, da bi finale bilo drugog vikenda novembra.

Kros kantri nova disciplina u velikoj trkačkoj porodici SAKSS-a startuje polovinom maja, a završava se četvrtom trkom u oktobru.

Jedino nema najzahtevnije discipline, u narodu poznatije kako reli!?

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *