MENI
Andrija Kostić F 4 Barselona slobodni treninzi februar 2024

Andrija Kostić najbrži na slobodnim treninzima u Barseloni

Sedam disciplina i 42 nadmetanja

1. 03. 2024. Comments (0) Views: 445 Autosport

Andrija Kostić najbrži na testiranju i u Valelungi

Posle uspešnog testiranja u Barseloni, Andrija Kostić nastavio je sa pripremama za debitantsku sezonu italijanske formule 4. Nije bilo puno vremena za odmor, pa je veoma brzo usledila i nova akcija, a ovoga puta domaćin je bila staza Valelunga pored Rima. Tokom dva dana koliko je testiranje trajalo, mladi Srbin mogao je da se oproba u različitim vremenskim uslovima, jer ga je prvo na stazi sačekala kiša, da bi ga kasnije poslužilo i lepo vreme.

Konkurencija ovoga puta nije bila na nivou, zbog čega je Kostić bio i više nego ubedljiv, gde je od svih F4 vozača bio čak i za 3 sekunde brži po kiši, a na kraju je bio i bolji od nekih vozača koji su vozili Formulu 3.

– Sve u svemu test u Valelungi je protekao sjajno, i ako nije bila neka konkurencija i ako nismo imali pravi reper da vidimo stvarno kako stojimo – rekao je Andrija Kostić i dodao – Vozili smo i po kiši i po suvom, od te male konkurencije bio sam 3 sekunde brži po kiši, ali to ne može tako da se gleda jer oni nisu bili na najvišem nivou, pa sam čak bio brži od nekih Formula 3 vozača, ali ponoviću konkurencija nije bila baš sjajna. Dosta sam naučio sa ovog testa, jer sam se oprobao po kiši i novoj stazi za italijanski šampionat Formule 4.

Posle ovog testa mlađanog Kostića očekuju pripreme sa VAR timom u Holandiji.

izvor: Pol Position

Foto: M. Kostić

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *