MENI
Obroncima Kopaonika 2022 Memorijal Miloš Mirković 1

Andrićima „Memorijal Miloš Mirković“

Filip Jenić

Filip Jenić na Motorsport igrama u Marselju

Članovi ASJ Drajvera autoslalom Rakovica oktobar 2022

10. 10. 2022. Comments (0) Views: 1045 Autosport

Autoslalom „Beograd – Rakovica Concord racing team 2022“ u znaku ASK Drajver

Drugog vikenda oktobra Concord racing team organizovao je autoslalom u Rakovici, nekada industrijskom delu prestonog grada Srbije, koji je bodovan za nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo Sportskog auto karting saveza Srbije i Prvenstvo SAKSS-a. Ubedljivo najveći broj pehara pripao je članovima ASK Drajver.

Po već ustaljenom redosledu, odnosno kako nalaže Pravilnik takmičenja prvo se pristupilo tehničkom prijemu takmičarskih sprava i verifikaciji takmičara, posle čega je pravo nastupa u tri grupe i devet raspisanih klasa ostvarilo 64 takmičara.

Druga sledna radnja su dva treninga, koji prevashodno služe da se takmičari upoznaju sa konfiguracijom staze ukupne dužine 1508 metara koja sadrži 18 kapija, 13 čunjeva i 2 šikane, odnosno da bi što bolje podesili automobile. Nakon uvodnog dela sledi razrada u vidu tri vožnje protiv štoperice kroz čunjeve. A, zaključak je svečano proglašenje i dodela nagrada po klasama.

Grupu 1 sačinjavalo je 17 takmičara, a zanimljivo je nagalsiti da je posle tri vožnje u zbiru vremena pehar za prvi mesto podigao Goran Ratković, koji je od drugoplasiranog Zlatana Jovanovića bio brži za devet hiljaditih delova sekunde. Treće mesto pripalo je Desimiru Borjsavljeviću. Kako se dalo čuti od slavodobitnika, odmah po završenom takmičenju, taktika se ogledala u činjenici da se sve rešavalo u prve dve vožnje, jer se očekivalo da će za treću mrak učiniti svoje, što se i obistinilo. Duga svetla koliko god da osvetljavaju poligon, nisu mogla u potpunosti da otkriju sve zamke kapija, čunjeva i šikana. Valjalo je voziti mudro i završiti bez kaznenih poena.

Grupu 2 sačinjavlo je duplo više takmičara, tačnije 36. Kada je u pitanju prvo mesto Miloš Stevanović bio je bez premca, tačnije rečeno posle tri vožnje u zbiru slavio je sa pet i po sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Petra Studena. Milen Simić je osvojio treće mesto u grupi 2 i to sa 712 hiljaditih delova sekunde vremenskog zaostatka. Žargonski rečeno bilo je tesno i napeto do poslednje kapije, čunja i šikane.

Tačno 11 takmičara viđeno je u grupi 3, gde je sasvim zasluženo slavio Miloš Sovilj, ispred Dejana Karaklića, koji je“kasnio“ nešto više od dve sekunde u zbiru tri vožnje. Stevan Dimitrijević je podigao pehar za treće mesto.

Kada su u pitanju klase valja poći od prve, da ne kažemo najslabije, mada kako kažu veliki poznavaoci problematike, umetnost je sa pedesetak konjskih snaga tečno i brzo izbeći sve zamke autoslalom staze.

Po logici stvari pobednik grupe 1 ujedno je i prvoplasirani u klasi 1, a to je Goran Ratković član Automobilskog sportskog kluba Drajver za volanom fijata seićento. Drugo mesto priplao je još jednom takmičaru Automobislkog sportskog kluba Drajver Desimiru Borisavljeviću, koji je poput Ratkovića vozio fijat seićento. Najniži stepenik na pobedničkom podijumu pripao je još jednom članu kluba Drajver Nenadu Dragićeviću, a nije tako teško naslutiti da je i on bio za volanom malenog seićenta. Jednom rečju tripli uspeh za ASK Drajver.

U konkurenciji od 8 takmičara najbrži u klasi 2 bio je Igor Ćuk za volanom sitroena C 2 R 2 koji vozi za Automobilsko sportsko udruženje Zeka auto sport. Drugo mesto pripalo je Dejanu Kovačeviću članu Automobilskog sportskog kluba Drajver koji je vozio sitroen C 2. Treće mesto pripalo je Bojanu Bogišiću iz Auto moto sportskog kluba „025 Sombor“ u pežou 206.

Drugoplasirani u gripi 1 Zlatan Jovanović bio je najbrži u klasi 3 u konkurenciji 4 vozača. Jovanović vozi za Automobilski sportski klub SG racing team ford fijestu. Drugo mesto osvojio je Jovanovićev klupski kolega David Veličković u alfi romeo. Predrag Belić iz Automobilskog sportskog kluba Drajver u ford eskortu RS domogao se trećeg mesta.

Šest takmičara viđeno je u klasi 4, a najbrži je bio Petar Studen koji je osvojio drugo mesto u grupi 2. Studen inače vozi za Automobilski sportski klub Drajver fijat seićento. Poput dominacije u klasi 1 istovetan scenario viđen je i u pomenutoj klasi koju su u potpunosti obeležili članovi navedenog kluba. Tačnije rečeno, drugo mesto Nikoli Vetiću, odnosno treće Marku Stankoviću, a po logici stvari lako se da naslutiti da su svi vozili najmanji model proizvođača iz Italije.

Lepa „gužva“ viđena je u klasi 5 gde je bilo ukupno 18 takmičara. Prvo mesto osvojio je Miloš Stevanović u hondi sivik, član Automobislkog sportskog kluba SG racing team. Drugo i treće mesto osvojili su takmičari Automobilskog sportskog kluba Drajver Milen Simić i Branimir Simić obojica u opel korsi.

Darko Terzić bio je najbrži u klasi 6 član Auto moto sportskog udruženja Fantaik u opel astri. Drugo mesto osvojio je Bojan Sijerković u ford fijesti član kluba SG racing teama. Treći u konkurenciji 7 vozača bio je Nikola Isakov, Terzićev klupski kolega u takođe u opel astri.

U klasi 7 od ukupno 5 vozača najbrži je bio Aleksandar Tadić u fijatu 500 abart član Automobislkog sportskog kluba SG racing team. Tadićev klupski kolega Srđan Petrov takođe u fijatu 500 abart domogao se drugog mesta, a treći je bio Ivan Anđelković iz Auto moto sportskog udruženja Fanatik u fijatu punto GT.

Miloš Sovilj iz Automobilskog sportskog udruženja Zeka auto sport u suzuki sfivtu osvojio je prvo mesto u klasi 8. Nebojša Petković u starom dobrom jugu 55 član Automobilskog sportskog udruženja racing tribe, osvojio je drugo, Petar Jovanović u pežou 106 treće mesto. Inače Sovilj i Jovanović su klupske kolege.

U klasi 9 viđena su samo dva takmičara. Prvo mesto pripalo je Dejanu Karakliću iz Automobilskog sportskog kluba Gina auto sport u jugu 55. Stevan Dimitrijević je osvojio drugo mesto u opel korsi, a vozio za Automobislki sportsko klug SG racing team.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *