MENI
Andrija_Kostic_VAR_Test_Imola_Staza

Andrija Kostić više od očekivanog u Imoli

Andrej Petrović ostvario dve pobede

Dušan Borković u FIA TCR Svetskom rangiranju i TCR Evropi

26. 03. 2024. Comments (0) Views: 167 Autosport, Kružne trke

Dušan Borković u FIA TCR Svetskom rangiranju i TCR Evropi

Dušan Borković i ove godine predstavljaće Srbiju u najvišem rangu automobilizma. Borković i njegov tim najavljuju početak nove sezone u TCR Svetskom rangiranju, koji će voziti po kalendaru TCR Evrope, kao i svetsku trku u Makau Grand Prix. Borković je dobio poziv od čelnika Honde Motorsport za evropski šampionat i voziće u legendarnom automobilu Honda Civic Type R TCR FL5, pod svojim prepoznatljivim brojem 62. Takmičiće se sa novim španskim timom GOAT Rejsing koji dobija podršku fabrike Honda u saradnji sa svojim Nis Petrol Racing timom.

Kao jedini predstavnik Srbije na ovom prestižnom takmičenju koje okuplja vozače sa preko 20 različitih nacionalnosti, Borković se sprema da donese još jednu uzbudljivu sezonu trka u ime svoje zemlje i partnera. Kao i svake prethodne godine, gledaoci će imati priliku da prate prenose trka na RTS kanalima. Prvi trkački vikend biće održan u Italiji od 19. do 21. aprila na stazi Valelunga.

– Veoma sam srećan što sam ove godine dobio poziv od Honde Motorsport da uđem u njihov program. Voziću uglavnom pri evropskom šampionatu sa GOAT Rejsing timom uz dodatke svetskih trka kao što je Makau, kako bismo već od sledeće godine mogli da vozimo u potpunosti svetsko prvenstvo. Ove godine, Honda je imala popunjen program sa dva automobila u svetskom prvenstvu a od sledeće će imati dodatni automobil za čije mesto ću se izboriti. Spreman sam da se suočim sa svim izazovima koje će nova sezona da donese i da uz podršku svog tima predstavimo Srbiju u najboljem svetlu na ovako velikoj svetskoj platformi – izjavio je naš šampion.

Dušan Borković i njegov tim sa nestrpljenjem očekuju početak nove sezone u TCR Svetskom rangiranju i veruju da će zajedničkim naporima postići izvanredne rezultate. Kao i prethodnih godina, Borković je svojoj zemlji obezbedio promociju kako na svom automobilu i trkačkom odelu, tako i putem banera na stazama, kao i na samom podijumu evropskog dela takmičenja.

Kalendar:
19/21 April – Autodromo Vallelunga Piero Taruffi
17/19 Maj – Circuit Zolder
31 Maj/2 Jun – Salzburgring
4/6 Jul – Circuit de Spa-Francorchamps
6/9 Septembar – Automotodrom Brno
27/29 Septembar – Circuit Ricardo Tormo, Valencia
14/17 Novembar – Grand Prix Macau

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *