MENI
Dušan Borković u FIA TCR Svetskom rangiranju i TCR Evropi

Dušan Borković u FIA TCR Svetskom rangiranju i TCR...

Andrija_Kostic_Test_Pol_Rikard

Kostić nastavio sa pripremama za predstojeću sezonu

31. 03. 2024. Comments (0) Views: 204 Autosport

Andrej Petrović ostvario dve pobede

Karavan F4 Saudijske Arabije došao je do svoje finalne faze, gde je staza u Džedi predviđena da bude domaćin završne dve runde. Ovoga puta Andrej Petrović je posle izazovnijeg vikenda u Kataru u prestonicu ovog arapskog grada došao držeći drugu poziciju u generalnom plasmanu ali sa velikim namerama da izbije na sam vrh.

Početak trkačkog vikenda počeo je veoma dobro, jer je Srbin imao najbolja vremena na treninzima, što se nastavilo i tokom drugog dana. Usledile su kvalifikacije, na kojima je Andrej Petrović uspeo da ostavi pol poziciju za prvu i treću trku, dok se za drugu uzimao inverzan startni raspored.

Srbin je imao nešto više posla na prvoj trci, jer je na startu Federico Al Rifai odmah sa petog mesta izbio na čelo. I pored toga Andreju Petroviću trebalo je samo dva kruga da se povrati na prvu poziciju i sigurno dođe do pobede, dok su kasnije sudije utvrdile da je ovaj vozač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prerano krenuo. Drugi okršaj bio je malo izazovniji za našeg vozača, jer je zbog pravila takmičenja on morao da krene sa poslednje pozicije. To Srbinu nije puno smetalo pa je do nakon uvodnih par krugova već došao na četvrto mesto. Tada je direkcija trke zbog incidenta na stazu izbacila sigurnosni automobil, da bi prilikom restarta trke naš as imao kontakt na prvoj krivini u borbi za drugu poziciju što ga je ostavilo bez prednjeg krila. I pored velikih oštećenja Andrej Petrović je nastavio da vozi i na kraju uspeo da kroz cilj prođe kao sedmi. Treća trka bila je najlakša od svih, Srbin je od početka do kraja bio vodeći, gde je po tempu konkurencija u jednom trenutku zaostajala i celu sekundu.

Andrej_Petrovic_F4_Sauidijke_Arabije_Dzeda_Staza_2

Andrej_Petrovic_F4_Sauidijke_Arabije_Dzeda_Staza_2

– Kada sam video da sam na svim treninzima bio najbrži, za mene bilo je pitanje samo hoću li da sklopim najbrži krug na kvalifikacijama. Kada sam uspeo da zabeležim pol poziciju za prvu i treću trku znao sam da ako imam dobar start, onda neću imati većih problema da zadržim prvo mesto. U prvoj trci imao sam dobar start, ali je jedan vozač sa kojim se borim za šampionat je krenuo prerano, gde je on sa petog mesta izbio sam sam vrh. Ja sam uspeo da ga posle dva kruga obiđem i pobedim na toj trci. U drugoj sam krenuo sa poslednje poziciji, ali posle par krugova sam se probio do trećeg mesta, posle čega se nakon incidenta na stazi pojavio sigurnosni automobil, gde sam nakon restarta u borbi za drugo mesto dobio udarac što je otkinulo moje prednje krilo, pa tako nisam mogao da trku završim kako treba. U trećoj trci sam krenuo sa pol pozicije, moji najbrži krug tada je za sekundu bio brži od drugoplasiranog, pa mi je tako ova pobeda donela i prvo mesto u generalnom plasmanu – rekao je Andrej Petrović.

Andrej Petrović trenutno vodi u generalnom plasmanu u šampionatu sa 173.5 bodova dok drugopalsirani Federico Al Rifai skaupio 168 poena. Poslednja runda šampionata zakazana je već za prvi april a o satnici bićete nakdnadno obavešteni.

Tekst i foto: Pole-Position.RS

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *