MENI

Rihter vodeći u MX B klasi

Malobrojni a spektakularni

15. 04. 2014. Comments (0) Views: 758 Motociklizam, Motokros

Vikend za zaborav

Drugu trku Otvorenog šampionata Vojvodine, koja je ujedno bila i pozivna za Otvoreni šampionat Srbije, Ričard Sagmajster želi što pre da zaboravi. Bez potrebe da se pravda poput velikog broja takmičara, kada ne ostvare željene razultate, Sagmajster junior otvoreno priča o trci u Bačkoj Topoli.

RichiBTopola

– Minulog vikenda održana je druga trka za šampionat Vojvodine. Ne znam kako da krenem sa pričom, ali sam toliko sam van svoje forme, da mi je to najjači utisak. Posle Horgoša gde sam se mnogo umorio, zbog malo treninga, i slomljene noge, mislio sam da ću biti bolje pripremljen za Topolu, međutim opet je posao pobedio, pa sam morao trening staviti na stranu. Treba znati, da sam ove godine otvorio svoju privatnu firmu, i posao oduzima mnogo vremena, i malo se bavim sa moto krosom. Neću više da se žalim, već da pričam o trci malo – rekao Ričard.

Takmičarski vikend podrazumeva slobodne treninge u subotu što je dovoljno vremena da se takmičari upoznaju sa stazom i dve trke nedelju, za eventualne korekcije.

– Kao i po običaju, slobodni treninzi su bili u subotu, gde nisam ni bio toliko loš, s obzirom da sam ove godine pet puta na motoru, ali posle 2 kruga mi je ruka natekla, i jednostavno je bilo nemoguće kontrolisati motor. Odmorio sam malo, malo mi se poboljšala ruka, ali daleko od onoga kako treba da bude. Otišao sam kuci, naspavao sam se, ali ne može se napravati veliko čudo i ako sam imao 10 sati sna. U nedelju ujutru je staza bila pokošena, i čekao sam da vozim, na kvalifikacijama sam bio treći. Odvozio sam 3 kruga samo da osetim stazu i da se odmorim za prvu trku.

To je što se tiče treninga!

– Bolje da ne pričam o prvoj trci, od početka do kraja mnogo loš tempo plus loš start. Iskreno vozio sam bez volje, i završio na četvrtom mestu. Druga trka, start katastrofa, nije se spustila moja rampa, svi misle da sam udario rampu, ali nisam, i kad sam zaobišao rampu, svi su već otišli, i kad sam stigao trećeplasiranog, onda ništa nisam video od prašine. Kad je otisla prašina, pa sam ga ponovo sustigao, i krenuo sam da ga zaobiđem, međutim od prašine nisam pogodio u kanal, i okliznuo sam se. Sve u svemu, imam još mnogo izgovora, ali to nikoga ne zanima, vikend za zaborav, idemo dalje, probaću više trenirati i kondicionalno i sa motorom, pa ću videti da li ću se moći da se borim sa mnogo dobro pripremljenin kunkurentima. Ovog vikend putujem za Bugarsku da gledam Svetsko prventsvo, a 21.aprila me čeka pozivna trka u Kruševcu – jasan je bio Sagmajster junior.

Komentari su zatvoreni.