MENI

Smena kiše, vetra i sunca u Kuli

Petrović treći u Novom Marofu

18. 05. 2023. Comments (0) Views: 705 Karting

Lazar Jocović potvrdio primat u Kuli

Posle dva dupla takmičarska vikenda Srpskog sportskog karting saveza, sledi kraća pauza taman toliko da se klubovi i pojedinci oporave i ujedno „srede“ takmičarske sprave za treću rundu. Posle prve trećine prvenstva Lazar Jocović aktuleni šampion klase junior duplim trijumfom u Kuli potvrdio je primat u pomenutoj kategoriji i spremnost da odbrani titulu.

– Prvi dupli takmičarski vikend koji je krajem aprila održan u Jagodini nije bio u potpunosti uspešan. Zbog tehničkih problema prvu trka završio sam na drugom, da bi u drugoj osvojio prvo mesto. Minulog vikenda u Kuli koju moji klupski drugovi i ja doživljavamo kao domaću stazu, dok ne sagradimo našu u Novom Sadu, ostvario sam maksimalan učinak. Vremenski uslovi nisu nam išli na ruku, ali kako je bilo svima tako je bilo i meni. Uspeli smo u potpunosti da odgvorimo svim izazovima, konkretno kada je u pitanju podešavanje kartinga, pravilan izbor pneumatika i naravno taktika. Svestan sam da je veliki deo tereta izneo klub i naravno tata, na čemu sam im neizmerno zahvalan. Sledi pauza praktično od mesec dana, a onda putujemo u Jagodinu, gde ćemo umesto standardnog levog, voziti desni krug – rekao je Lazar Jocović.

Pored uspeha na pojedinačnom planu po klasama, SAMNKU Floyd iz Novog Sada sve je bliži da u konkurenciji klubova na takmičenju osvoji prvo mesto. Motiv je veći ako se uzme u obzir da klub iz rodnog grada Jovanče Micića gotovo deceniju dominira u konkurenciji klubova. Novosađani predanim radom i zalaganjem, strpljivo i na fin način u fer plej nadmetanju čekaju svoj red da osvoje pehar za prvo mesto u prestižnoj konkurenciji.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *