MENI

Zadržati treću poziciju

Bez prave slike o Brnu

1. 10. 2013. Comments (0) Views: 723 Autosport, Kružne trke

Kragujevac čeka dozvolu za „krug“

Ako je neko verovao da će organizacija prve ovosezonske kružne trke proteći lagano i bez tenzija, grdno se prevario. U vikendu pred nama oko Šumadija sajma klub iz Kraguejvca kani da „napravi“ duplu kružnu trku koja bi se bodovala za oba Saveza. Za takav poduhvat, neophodno je zatražiti dozvolu 15 dana ranije, što u ovoj situaciji nije slučaj.

KGSumadijasajamFormalno pravno organizator je zakasnio sa prijavom manifestacije, ali ako se nađe malo dobre volje kod nadležnih institucija, novonastala situacija mogla bi da se prevaziđe na opšte zadovoljstvo. Takmičari su se uželeli domaćih staza, makar bile i ulične, a publika dobrih okršaja na istim, sa posebnim osvrtom da će voziti momci iz oba tabora.

Do vikenda ima još nekoliko dana, što je sasvim dovoljno vremena da se iznađe kompromis. Kako kod pomenutog rešenja nepobitno gube obe strane, očigledno je da auto sport na ovim prostorima i nije u stanju da drugačije funkcioniše.

U isto vreme Šumadija sajam ne živi od auto trka, već od iznajmljivanja prostora, a kako je u Srbiji jesen rezervisana za svadbe, nije isključeno da je neki vredni domaćin već kaparisao prostor, da „usreći“ sina jedinca i da se o istom trošku istakne pred familijom, komišijama i prijateljima.

Komentari su zatvoreni.