MENI
Andrej Petrović Jesolo CEZ i SSC mart 2023

Deset kartingaša iz Srbije u Italiji

Andrej Petrović najbrži senior na startu šampionata Srbije

Nemanja Jovanović i Andrej Petrović CEZ i SSC Jesolo mart 2023 (sleva)

14. 03. 2023. Comments (0) Views: 650 Karting

SRT-u dva podijuma u Jesolu

Na premijernoj trci sezone FIA šampionata za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC) koja je održana na stazi Jesolo u Italiji, predstavnici Serbian rejsing tima (SRT) domogoli su se dva podijuma u dve kategorije. Andrej Petrović osvojio je drugo mesto kod seniora, a Nemanja Jovanović treće u konkurenciji juniora kada je u pitanju SSC. Andrej Kostić treći član tima nije vozio zbog povrede leve ruke koju je zaradio pre nedelju dana na istoj stazi, ali na nadmetanju za Centralnoistočnu Evropu (CEE).

– Dobar deo slobodnih, odnosno nezvaničnih treninga iskoristili smo da što bolje podesimo takmičarsku spravu, u čemu smo uspeli, a u prilog tvrdnje govore i vremena. Sticajem okolnosti na kvalifikacijama nije moglo dalje od 11. pozicije, ali sam u prvoj trci „dobacio“ do šestog mesta. Zbog bampera drugu trku sam startovao sa osme pozicije i završio na četvrtom mestu. Imao sam odličan tempo i najbrži krug u trci. Start finalne trke je pomeran što u principu nije uticalo na mene, ali to isto ne mogu reči i za druge. U petom krugu sam na trenutak izleteo sa staze i oštetio zadanji branik, što me je usporilo, a onda je na mene naleteo takmičar i izbacio me sa staze. Trku nisam mogao da nastavim, ali sam u zbiru bodova osvojio treće mesto za SSC, odnosno deveto za CEZ u konkurenciji 30 vozača – rekao je Nemanja Jovanović.

Još veća „gužva“ vladala je u kategoriji seniora, što je iziskivalo da kvalifikacije i eliminacione trke odrađuju u dve grupe, zbog propusne moći staze.

– To što sam na zvaničnim treninzima bio najbrži na novoj Toni kart šasiji, nisam mogao da ponovim tokom kvalifikacija. Jednostavno nisam imao brzinu i zbog toga sam završio peti u grupi, a ukupno deveti. Na hitovima nisam mogao dalje od petog mesta, ali to mi je omogućilo da u polufinalu startujem kao peti, i da završim na istom mestu, sa kog sam startovao. U finalu sam dobro krenuo, imao sam brzinu izbio na treću poziciju i već se pripremo da napadnem drugog, kada je otpozadi doleteo kolega i izgurao me sa staze, što je ujedno bio i kraj za mene. Epilog svega je, u SSC drugo mesto, jedan bod me je delio od prvog, a u CEZ-u sam šesti. Važnije od svega je da smo imam utisak „našli“ brzinu – rekao je Andrej Petrović.

SRT družina iz Italije krenula je put Belgije na stazu Genk gde će ovog vikenda voziti šampionat Belgije i vršiti pripreme za naredni kada je na repertoaru Trofej Evrope. A, kako se mlađani Kostić uspešno oporavlja, po svemu sudeći voziće u punom sastavu.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *