MENI
SSKS najava prvenstva jun 2022 Jagodina

Jagodina u kontra smeru za finale prvog dela

Podijum Mikro Bruk jun 2022 Petra Milosavljević I mesto

Petra Milosavljević najbrža u Bruku

Nikola Jović Uroš Stevanović i Manojlo Ristić (sleva)

20. 06. 2022. Comments (0) Views: 789 Karting

Uroš Stevanović džentlmenski u Jagodini

Četvrti dupli takmičarski program Srpskog sportskog karting saveza (SSKS) organizovan je trećeg vikenda juna na stazi u Jagodini. Dupla trka kojom je zapravo završen prvi deo prevenstva krasilo je nekoliko pojedinosti. Prva, da je trka vožena u kontra smeru, što je bila potpuna novina za sve učesnike, druga da je učešće uzelo bezmalo 50 takmičara u svim raspisanim klasama i najvažnija da fer plej na domaćim trkama još uvek postoji. Aktuelni šampion klase KZ 2 Uroš Stevanović u prvoj trci pomenute klase demonstrirao je džentlmenski pristup. Vodećem u trci Luki Markoviću takmičar koji je kasnio za čitav krug i ujedno nije poštovao plavu zastavu jednostavno je zasmetao zbog čega je izgubio prvo mesto. Trenutak kasnije Stevanović ga je propustio i nastavio da ga juri do kraja trke. U prvoj to nije bilo izvodljivo, ali je u drugoj šampion iz Požarevca prvi prošao kroz cilj.

– Nije nikakva mudrost da svi koji se takmiče žele i da pobede, ali je bitan način. U prvoj trci Luki je zasmetao takmičar koji je kasnio za čitav krug, tako da je izgubio vodeću poziciju. Ja sam bolje odreagovao i preuze vođstvo, ali samo nekoliko metara kada sam mu rukom dao znak da se vrati na čelo kolone. Važno je da se fer i korektno takmičimo. Drugo, mnogo mi znači što Luka Marković odlično vozi i prosto me je trgnuo, drugima rečima naterao da se više trudim, odnosno pripremam za svaku trku. Isto važi i za ekipu boksu koja ima zadatak da za svaki okršaj karting bude vrhunski pripremljen – rekao je Uroš Stevanović.

Obilje borbi i uzbuđenja viđeno je i u preostalim klasama, ali i po neki peh. Mlađanoj Staši Milosavljević posle ubedljive pobede u prvoj trci klase Bambini, u drugoj se tri kruga pre kraja pokvario motor u trenutku kada je bila vodeća. Starija sestra Petra nije se dala iznenaditi već je u oba izdanja prva prošla kroz cilj u klasi 2, što se može reći i za Lazar Jocovića u klasi 3. Gilbert Reiterer u klasi 5, odnosno David Spasojević u klasi 6 bili su na visini zadatka.

Plasmani

Trka 1

Bambini: 1. S. Milosavljević, 2. M. Marković, 3. L. Radenković

Mini: 1. P. Milosavljević, 2. L. Radenković, 3. S. Milosavljević

Junior 125: 1. L. Jocović, 2. M. Gajić, 3. J. Veljković

KZ 2: 1. L. Marković, 2. U. Stevanović, 3. N. Jović

KZ 2 V: 1. G. Reiterer, 2. S. Mlosavljević, 3. V. Radenković

TAG SP 125: 1. D. Spasojević, 2. V. Savić, 3. M. Lekić

TAG SP +: 1. A. Milosavljević, 2. Ž. Stjepanović, 3. V. Zdravković

Trka 2

Bambini: 1. M. Marković, 2. L. Radenković, 3. A. Milenković

Mini: 1. P. Milosavljević, 2. L. Radenković, 3. S. Milosavljević

Junior 125: 1. L. Jocović, 2. A. Nikolić, 3. M. Gajić

KZ 2: 1. U. Stevanović, 2. N. Jović, 3. M. Ristić

KZ 2 V: 1. G. Reiterer, 2. S. Milosavljević, 3. M. Novaković

TAG SP 125: 1. D. Spasojević, M. Lekić, 3. V. Savić

TAG SP +: 1. Ž. Stjepanović, 2. A. Mlosavljević, 3. V. Zdravković

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *