MENI

Svetski bestseler Tojota Korola se ponovo proizvodi u Turskoj

PRODAJNI REKORD SUBARUA

4. 07. 2013. Comments (0) Views: 1453 Ford, Industrija

Zaljubljenici u Ford za upravljačem novih modela

Prvi put od kako organizuje okupljanje svojih članova, Ford klub Srbija je 23. juna za sponzora i partnera zanimljivog druženja imao generalnog uvoznika Ford automobila i lakih komercijalnih vozila, kompaniju Grand Motors. Prvo ovogodišnje druženje članova Ford kluba je bilo posvećeno obeležavanju 110 godina od formiranja Ford Motor Company.

Ford Day_1 copyPo toplom, ali lepom vremenu na Kartodromu Ada Huja, na početku beogradskog naselja Višnjica, okupilio se stotinak vlasnika i zaljubljenika u Ford automobile iz cele Srbije. Događaju je prisustvovao i predstavnik Ford kluba Hrvatska, pa je manifestacija poprimila međunarodni karakter.

Ford Day_3 copyNa parkingu ispred kartodroma je organizovana svojevrsna izložba starijih, odlično očuvanih i još bolje održavanih Fordovih automobila, ali i nekoliko sasvim novih vozila iz ponude Grand Motorsa i Forda. Naspram vremešnih modela Taunus, Escort, Capri, Focus, Fiesta, Mondeo…stajali su i neki od njihovih današnjih naslednika – Focusi u nekoliko verzija, potpuno novi B-MAX i Fiesta u novom ruhu.

Ford Day_4 copySvi zainteresovani su imali mogućnost da se na kružoj stazi Kartordoma Ada Huja na kratko upoznaju sa nekim od voznih karakteristika izloženih modela, kao i da iz prve ruke – od predstavnika Grand Motorsa – dobiju informacije o aktuelnoj ponudi automobila i lakih komercijalnih vozila poznate marke.

„Vožnja novih Fordovih modela stvarno predstavlja uživanje. Zadivljuje koliko su automobili ove marke u tehničkom i tehnolškom smilsu napredovali u samo nekoliko proteklih godina“ – bio je jedan od komentara koji je mogao da se čuje posle prvih krugova u novoj Fiesti.

Ford Day_5 copy„Rešenje sa kliznim zadnjim vratima je odista genijalno. B-MAX je idealan automobil za porodice sa malom decom, ali i za sve one kojima treba izuzetno lak, brz i natprosečno širok pristup zadnjim sedištima“ – komentarsilali su oni koji su prvi put seli u sasvim novi model u Fordovoj ponudi.

„Koliko snage i kakva silovita ubrzanja iz motora od samo 1.600 ‘kubika’! Novi EcoBoost motor je stvarno čudo od tehnike!“ – tako su zaljubljenici u Fordove ocenili novi, brojnim priznanjima nagrađen pogonski agregat ugrađen u Focus treće generacije.

I dok su novi modeli svedočili o Fordovim aktuelnim dizajnerskim, tehničkim, tehnološkim i proizvodnim dostignućima, najstariji „eksponat“ na mini izložbi na parkingu Kartodroma Ada Huja – veteran iz davne 1931-ve, legendarni model A – najbolje je ilustrovao koliko su dugovečni automomobili ove marke. „Starinu“ u odličnoj voznoj kondiciji na tradicionalno okupljanje Fordovaca su dovezli otac i sin, Milan i Marko Pupovac iz Boleča.

Ford Day_2 copy„Ovaj oldtajmer ima vrlo zanimljivu istoriju – nekada je pripadao nemačkoj porodici Bajer, koja je u celom svetu čuvena po proizvodnji aspirina“, s pravom se pohvalio gospodin Milan Pupovac. „I kada sam ga pre nekoliko godina dovezao iz Nemačke bio je u odličnom stanju, ali smo sin i ja uložili i trud i novac da blista u punom sjaju i da na ulici ili na putu, uprkos decenijama ’u točkovima’, bude ravnopravan i pouzdan učesnik u saobraćaju“, dodaje gospodin Milan.

Komentari su zatvoreni.