MENI
Nikola Jović Uroš Stevanović i Manojlo Ristić (sleva)

Uroš Stevanović džentlmenski u Jagodini

Nemanja Neca Jovanović CEZ Bruk jun 2022

Katastrofalni agregat za Jovanovića u Bruku

Podijum Mikro Bruk jun 2022 Petra Milosavljević I mesto

28. 06. 2022. Comments (0) Views: 788 Karting

Petra Milosavljević najbrža u Bruku

Poslednjeg vikenda juna na stazi u Bruku (Austrija) održana je četvrta trka sezone koja je bodovana za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i pride za Sportstil kup (SSC), na kojoj je Petra Milosvaljević ostvarila maksimalna učinak tri pobede u tri trke i osvojila prvo mesto u mikro rotaks klasi. Boje Srbije sa licencom Sportskog auto karting saveza (SAKS) branilo je šest dečaka u pet klasa više nego reprezentativno.

– Pobeda u Austriji na takmičenju koje je bodovano za Centralnoevropsku zonu (CEZ) mi je posebno draga iz više razloga. Prvi je, što sam prvi put vozila u Bruku, drugi da sam u sve tri trke bila najbrža i treći da sam probila led i shvatila da mogu ravnopravno da se borim sa konkurencijom koja unazad nekoliko sezona učestvuje na međunarodnoj sceni. Kada smo u četvrtak stigli na stazu sve nam je bilo apsolutna nepoznanica počev od konfiguracije staze, repera na istoj, zatim kako je potrebno podseiti karting što je bio posao za mog tatu i još mnogo drugih pojedinosti. Kiša tokom uvodnog dela takmičenja dodatno je doprinela da uložimo maksimum napora. Kvalifikacije sam završila na trećem mestu i sa istog sam startovala na prvoj trci. Vrlo brzo sam pala na četvrto mesto, pa sam uzvratila stigla i do drugog, pa sam opet bila treća da bih do kraja trke uspela da prestignem sve konkurente i završim na prvom mestu. U drugoj trci startovala sam sa vodeće pozicije i završila na prvom mestu, a isto se dogodilo i tokom treće trke. Toliko sam srećan da jedva čekam naredno takmičenje – rekla Petra Milosavljević.

Petra Milosavljević CEZ Bruk jun 2022 I mesto mikro rotaks

Petra Milosavljević CEZ Bruk jun 2022 I mesto mikro rotaks

U istoj klasi mikro rotaks za CEZ David Matlak je zauzeo drugo mesto, a Luka Radenković deveto mesto. U mini rotaks klasi Uroš Bogdanić je osvojio sedmo mesto, a Nemanja Jovanović 10. u konukrenciji juniora. Andrej Petrović je bio drugi kod seniora, a Nikola Tošić deveti u DD2 konkurenciji.

Peto takmičenje za CEZ na programu je 15. jula u Vranskom (Slovenija).

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *