MENI
Andrej Petrović Valelunga I trka jun 2024

Andrej Petrović zbog incidenta morao je da ranije završi...

Andrej Petrović Valelunga II trka jun 2024

Andrej Petrović zbog problema odustao i sa druge trke...

Uroš Brkić Split kvalifikacije jun 2024

15. 06. 2024. Comments (0) Views: 161 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Brkić najbrži na kvalifikacijama nadomak Splita

Na stazi dugoj 4100 metara kraj Splita održane su kvalifikacije za 27. Nagradu Radošić-Malačka sv. Dujam 2024., jedan od najiščekivanijih automobilističkih događaja u regiji. Ukupno 79 takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Mađarske i Srbije stali su na startnu liniju kako bi se borili za prestiž i bodove. Jedan od najupečatljivijih nastupa dana pripada Urošu Brkiću, jedinom predstavniku Srbije na ovogodišnjem takmičenju. Brkić je u prototipu NORMA M20F dominirao od samog početka, zauzevši prvo mesto kako u generalnom plasmanu, tako i u klasi CN E2/SC. Njegov rezultat od 2:21.51 u prvom zvaničnom treningu bio je najbolje vreme dana.

– Imao sam skoro savršen dan. Od prvog nezvaničnog treninga bio sam u visokom ritmu i uspeo da zadržim vodeću poziciju. Sutra se nadam još boljem rezultatu i novim bodovima koji će mi pomoći da se približim vrhu Centralnoevropske zone (CEZ) prvenstva, gde trenutno zauzimam drugo mesto – izjavio je Brkić nakon kvalifikacija.

Brkić je takođe slovio o situaciji tokom poslednje vožnje dana, naglašavajući izazove s kojima se suočio usled prekida kvalifikacija zbog tehničkih problema takmičara koji je startovao ispred njega.

– Na krivini devet sam zaustavljen od strane sudija i prekinute su kvalifikacije dok organizatori nisu raščistili stazu. Tu sam ostao nesto više od tri minuta i onda su odlučili da me puste da izađem do cilja bez restrata jer su u pitanju treninzi, a ne trke. Iako sam želeo u toj poslednjoj vožnji dana da postavim još bolje vreme i ispitam sve nedoumice kako ih ne bi imao za sutrašnje trke usledio je prekid tako da vreme iz te vožnje nije bilo merovadno – jasan je Brkić.

Ipak, njegov dosadašnji uspeh u kvalifikacijama prikazuje ga kao favorita u sutrašnjim trkama.

Uroš standardno u maniru iskusnog takmičara kosristi priliku da se zahvali svim ljudima koji ga podržavaju. Pre svega porodici, neizostavnom pratećem timu, Generalnom sponzoru kompaniji Marinkovic-Hofmann i naravno i AK Galax iz Beograda za koji se takmiči kao i ostalim sponzorima i ljubiteljima auto sporta.

Sutra su na programu trke, a u zbiru vremena saznaćemo ko će podići najveći pehar, iskreno verujemo da će to biti Uroš Brkić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *