MENI

Filipović potvrdio petu titulu na krugu u Subotištu

Borković Belgija ETCR

Borković do novih bodova u Belgiji

Aleksa Radojković, Jelena Radosavljević, Uroš Brkić, Momir Subotić i Dejan Čolović (sleva)

25. 07. 2021. Comments (0) Views: 442 Autosport, Brdske trke

Uroš Brkić najbrži na potezu Đerekare – Mramor

Četvrtog vikenda jula Sportski auto karting savez Srbije u saradnji sa Opštinom Brus organizovao je brdsku trku za nacionalni šampionat. Na stazi Đerekare – Mramor posle dve vožnje u generalnom plasmanu slavio je Uroš Brkić ispred Momira Subotića, odnosno trećeplasiranog Alekse Radojkovića.

Da bi jedna od boljih ujedno i vrlo zahtevna staza brdskog šampionata Srbije bila dovedena u perfektno stanje, veliki trud i rad uložili su predstavnici SAKSS-a i naravno lokalne samouprave. Posle detaljnog sređivanja pristupilo se realizaciji takmičenja kojim je stavljna tačka na „prvo poluvreme“ sporta brzina na četiri točka, jer sledi pauza od par nedelja.

Prepodnevni deo dana bio je znaku tehničkog i verifikacije, koji je prošlo 36 takmičara, a posle toga treninga kako bi se pojedinici upoznali sa stazom, ali i oni koji je već poznaju da bi obnovili putanje i repere za kočenje, odnosno pravovremenu promenu stepena prenosa. Na prvom treningu najbolje vreme ostvario je Uroš Brkić, a na drugom najbolji je bio Momir Subotić.

U klasi 1 najbrži u obe vožnje bio je Nikola Mišić u konkurenciji 14 takmičara. Petar Miloradović još jednom je bio bez premca u klasi Hibrid i tako se za korak približio još jednoj tituli šampiona, koja vodi ka Zlatnoj kacigi. U klasi 3 nije bilo ni jednog takmičara.

Klasu 4 obeležili su Dragan Lukić i Dejan Vukić. Lukić je bio brži u prvoj, a Vukić u drugoj vožnji da bi u zbiru prvo mesto pripalo Vukiću. Miloš Stevanović slavio je u klasi 5 ispred Dragana Gagija Filipovića. Mario Zahirović bio je jedini ujedno i najbrži u klasi 6. Dejan Dženinks Ilić je rutinski slavio u klasi 7. Uroš Brkić bio je najbrži u klasi 8, a u klasi 9 nije bilo takmičara. Momir Subotić sa izuzetno atraktivnom takmičarskom spravom slavio je u klasi 11.

Plasmani

Generalni: 1. U. Brkić, 2. M. Subotić, 3. A. Radojković
Klasa 1: 1. N. Mišić, 2. M. Nikolić, 3. M. Mitić
Klasa 1 juniori: 1. 1. N. Mišić, 2. M. Nikolić, 3. Mi. Nikolić
Klasa 2: 1. P. Miloradović, 2. M. Mirković. 3. P. Jovanović
Klasa 4: 1. D. Vukić, 2. D. Lukić, 3. S. Hrkić
Klasa 5: 1. M. Stevanović, 2. D. Filipović, 3. B. Gajić
Klasa 6: 1. M. Zahirović
Klasa 7. 1. D. Ilić, 2. Ž. Milić
Klasa 8: 1. U. Brkić, 2. A. Radojković, 3. D. Balačikić
Klasa 11: 1. M. Subotić, 2. E. Ujkanović

Tagovi: , , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *