MENI
Predstart seniori Le Man jul 2023

Brzo i žestoko uoči finalnog dana

SSKS najva četvrtog vikenda

Kula za nastavak Otvorenog prvenstva

Seniori Le Man jul 2023

29. 07. 2023. Comments (0) Views: 566 Karting

Petrović 15. od 107 seniora u Le Manu

Posle slobodnih treninga, kvalifikacija, eliminacionih trka, polufinala i finala tokom četiri dana internacionalnog rotaks maks čelendža na stazi Alan Prost u Le Manu (Francuska) u konkurenciji 107 seniora, predstavnik Serbian rejsing tima (SRT) Andrej Petrović osvojio je 15. mesto. Njegov klupski kolega Andrija Kostić nije uspeo da izbori finale, dok je Uroš Bogdanić još jedan predstavnik Srbije u konkurenciji juniora zauzeo 30. poziciju.

– Posle šest dana ukupno, odnosno četiri takmičarska, prva dva otpadaju na slobodne treninge, mogu biti zadovoljan ostvarenim rezultatom. Istina je da uvek može bolje, ali voziti u takoj jakoj i pre svega izuzetno brojnoj konkurenciji, podvig je sam po sebi. Jedino kada ste ubedljivo vodeći možete biti sigurni da neće doći do kontakta, odnosno izbacivanje sa staze, u suprotnom koliko gledate napred da zaradite koju poziciju, toliko više je potrebno da pazite na konkurenciju koja stalno napada u nameri da vas na sve moguće načine prestigne po cenu i da oni završe pre kraja. Bogatiji sam za još jedno dragoceno iskustvo i sada se okrećem standardnim aktivnostima – rekao je Andrej Petrović.

Andrej i Srđan Petrović Le Man jul 2023

Andrej i Srđan Petrović Le Man jul 2023

Jedini i najbolji način da se steknte iskustvo je da se nadmećete sa boljima od sebe i svakako u što brojnijoj konkurenciji.

– Opšte je poznato da kvalifikacije određuju mnogo toga, a ja baš nisam imao sreće tokom istih, što se tokom četiri takmičarska dana ispostavilo da je ozbiljna prepreka. Kada startuje u drugoj polovini verovatnoća da ćete dobijati udarce sa svih strana je realnost. Umesto da grabite ka vrhu, potrebno je da se izborite da ostanete na stazi, ali svakako nemam nameru da se žalim. U Le Manu sam svako stekao ozbiljno iskustvo, ali sada se okrećem novoj akciji u Barseloni, a to je trening u bolidu formule 4 – rekao je Andrija Kostić i produžio iz Francuske za Španiju.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *