MENI
Dejan Čolović i Aleks Lazarac

SAKSS proglasio najbolje u 2020. godini

Jagodincima dupla pobeda u konkurenciji klubova na Autokomercu

Nikola Tošić 711 Vakersdorf septembar 2021 Evropski trofej

5. 09. 2021. Comments (0) Views: 1220 Karting

Petrovićevi pehovi i Tošićeva težina na Evropskom rotaks trofeju

Prvog vikenda septembra boje Srbije i ASKS Crvena zvezda rejsing tima branili su Andrej Petrović u rotaks junior konkurenciji i Nikola Tošić u kategoriji električni karting na Evropskom trofeju koji je održan na Vakersdorf stazi u Nemačkoj. Silni pehovi koji su pratili Petrovića i prekomerna težina Tošića bili su presudni da pomenuti dvojac ne ostvari bolje rezultate, a imali su više nego izgledne šanse. Petrović posle svega šesti, a Tošić osmi, svako u svojoj konkurenciji.

Andrej Petrović 2021

Andrej Petrović 2021

Hronološki gledani mlađani Petrović je tokom slobodnih treninga pokazao konkurenciji sa kime će imati posla, zahvaljujući vremenima na stazi, dok nije trebalo odraditi kvalifikacije. Peh sa pneumatikom rezultirao je da startuje sa začelja grupe, ali je i to dosta dobro odradio, jer je za finalni dan izborio deveto startno mesto. Posle finala 1 Petrović je „zaradio“ peto startno mesto za finale 2, ali je odlukom sudija zbog kontakta u pomenutoj trci dobio penalizaciju dva puta po 5 sekundi, što ga je vratilo na 16. poziciju. Shodno tome krenuo je sa probijanjem, izbegavnjem zamki jer u finalu su samo najspremniji, zato je šesto mesto na kraju svega i te kako uspeh vredan pomena, ali je i realno da Andrej Petrović bude nezadovoljan jer je svestan da je mogao do podijuma…

Ksen De Ruve i Nikola Tošić u tandemu sa električnim kartingom učinili su sve što je u njihovoj moći u Vakresdorfu, ali je konkurencija bila neumoljiva. U konkurenciji tima Šveđani su uzeli nagradu. Ksen je u prvoj trci imao odustajanje zbog kontakta sa Fincem, a Nikola je zbog + 9 kg nije mogao dalje od osmog mesta. Prema tome na Velikom finalu u Bahreinu E rotaks karting nije opcija, već će Nikola u Ptuju za dve nedelje u DD2 kategoriji „zaraditi“ tiket za trku.

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *